Predizborni skupovi u općinama Teočak, Banovići i Živinice

SDP BiH će povećati broj načelničkih pozicija u Tuzlanskom kantonu

Socijaldemokratska partija BiH je druženjem i predstavljanjem kandidata u općinama Teočak, Banovići i Živinice nastavila sa predizbornim aktivnostima u Tuzlanskom kantonu. Kantonalna organizacija SDP BiH u Tuzlanskom kantonu očekuje povećanje glasova u odnosu na 2014. godinu, kao i povećanje broja načelničkih mjesta u općinama ovog kantona.

„Očekujemo što bolji rezultat na predstojećim izborima, jer smo u potpunosti spremni za nastup na istim. Činjenica je da ćemo povećati broj glasova u čitavom Tuzlanskom kantonu u odnosu na 2014. godinu, a to temeljimo na odličnim kandidatima za vijećnike i načelnike“, naveo je predsjednik KO SDP TK Enver Bijedić.

Dina Beganović-Šehić, kandidatkinja SDP BiH za načelnicu Općine Banovići okupljenim simpatizerima i članovima je poručila kako se želi boriti za bolju budućnost svih građana ove općine.
“Želim građanima Banovića, bez obzira ko su i kako se zovu, omogućiti normalan život. Ne smiju samo odabrani imati povlašteni status, kao što to imaju pojedinci iz SDA. Ljudi upravo odlaze iz Banovića zato što nisu podobni za SDA“, rekla je Beganović-Šehić.

Samir Kamenjaković, kandidat SDP BiH za načelnika Općine Živinice, smatra da ova općina ima veliku količinu neiskorištenih potencijala.

“Nisu u stanju pokrenuti mnoga prirodna nalazišta, od kojih mogu nastati rudnici, gdje bi sigurno moglo biti zaposleno na stotine ljudi. To su konkretni projekti, koje možemo provesti, umjesto da obećavamo hiljade fiktivnih radnih mjesta, kao što to ovih dana rade članovi koalicije SDA-SBB, “, dodao je Kamenjaković.

Politički direktor SDP BiH Damir Mašić je u svom izlaganju naveo da su građani taoci loših odnosa u vladajućoj koaliciji.

„Federalni parlament je u totalnoj blokadi, jer se sjednice ne održavaju. Uskoro će nastupiti tri mjeseca kako još nijedna sjednica nije održana. To je najočitiji dokaz nerada vladajuće koalicije, kojoj je prioritet rasprodaja državnog kapitala u firmama”, rekao je Mašić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je rekao da aktuelna vlast u potpunosti urušava državu i njene institucije.

“Jasno se vidi kakvo je stanje kada je na vlasti SDP, a kakvo je sada. To najboje govori stanje u kakvom se danas nalaze penzioneri, boračka populacija, ali i firme, posebno građevinske, koje smo svojevremeno angažovali na izgradnji autoputa. Mi smo izgradili 80 kilometara autoputa, a aktuelna vlast još nije ni lopate zakopala. Zato građevinske firme propadaju, jer moraju vraćati kredite za mehanizaciju koju su nabavili, a izgradnja je zaustavljena”, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.