Sjednica Glavnog odbra SDP BiH

SDP BiH će nedostajućim potpisima podržati kandidaturu za potpredsjednika FBiH

Delegati SDP BiH će svoje potpise dati kandidatu koji mora biti dostojan obavljanja funkcije potpredsjednika FBiH i koji mora shvatiti njenu važnost za ustavno i zakonsko funkcionisanje FBiH i svih njenih građana.

Slika

Na drugoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Tuzli članovi ovog partijskog organa dali su podršku tome da delegati SDP BiH u Klubu Srba Doma naroda Federalnog parlamenta, ukoliko bude bilo potrebe, nedostajućim potpisima podrže kandidaturu za potpredsjednika Federacije BiH, koji bi trebao biti predložen na sljedećoj sjednici Doma naroda FBiH.

Uz diskusiju velikog broja članova Glavnog odbora SDP BiH, ova odluka je donesena velikom većinom i temeljila se na tome da SDP BiH ne želi biti prepoznat kao partija koja koči uspostavu vlasti u Federaciji BiH, što je, uostalom, ranije i više puta naglašeno od strane zvaničnika SDP BiH.

 

Delegati SDP BiH će svoje potpise dati kandidatu koji mora biti dostojan obavljanja funkcije potpredsjednika FBiH i koji mora shvatiti njenu važnost za ustavno i zakonsko funkcionisanje FBiH i svih njenih građana.

Davanje nedostajućih potpisa za potpredsjedničkog kandidata FBiH nikako ne znači da će delegati SDP BiH u Domu naroda FBiH i glasati za tog kandidata, a SDP će i dalje svoje političko djelovanje nastaviti kao opozicija, kao što je to, do sada, više puta i ponovljeno u javnosti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.