SDP BiH će nastaviti da insistira na stavljanju javnog novca u funkciju naroda i privrede

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da su HDZ i SDA odbijanjem razmatranja po hitnom postupku SDP-ovog “Korona 2”, odnosno Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih koronavirusa, još jednom potvrdili svoju nezainteresovanost za probleme i privrede i građana FBiH.

Odbijanjem razmatranja zakonskog rješenja kojim bi se osigurala opsežna sistemska podrška radnicima i privredi u cjelini, SDA i HDZ su okrenuli leđa građanima Federacije BiH. Odbijanje paketa pomoći građanima i privredi bez ikakvog obrazloženja pokazuje da su oni ipak jedinstveni, bar kada je u pitanju zadržavanje budžetskog novca za vlastite potrebe.

Potrebe i olakšice privredi su za SDA i HDZ očito potpuno nebitne uoči lokalnih izbora. Budžet im je izgleda važnije čuvati za izbornu kampanju nego za narod kojem novac zapravo i pripada. Unatoč sramotnoj, zakašnjeloj i potpuno nedostatnoj pomoći privredi, SDA i HDZ ostaju ustrajni u sebičnom zanemarivanju egzistencijalnih potreba građana.

SDP BiH će nastaviti da insistira na stavljanju javnog novca u funkciju naroda i privrede, te ćemo i dalje nuditi zakonska rješenja u tom smjeru. Javni novac ne smije biti izvor bogaćenja i očuvanja vlasti vladajućih elita, nego mora isključivo biti stavljen u funkciju očuvanja i kreiranja radnih mjesta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu