Slaviša Šućur

SDP BiH će dati nedostajuće potpise kandidatu koji zadovoljava uslove koje ova partija traži

SDP neće glasati za kandidata, nego da se samo radi o davanju nedostajućih potpisa kako bi proces formiranja vlasti krenuo dalje.

Slika

Na drugoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Tuzli članovi ovog partijskog organa dali su podršku tome da delegati SDP BiH u Klubu Srba Doma naroda Federalnog parlamenta, ukoliko bude bilo potrebe, nedostajućim potpisima podrže kandidata za potpredsjednika Federacije BiH, koji bi trebao biti predložen na sljedećoj sjednici Doma naroda. 

Kako je  kazao Slaviša Šućur, potpredsjednik SDP-a BiH, to mora biti čovjek koji ima stav o BiH, o prošlosti i budućnosti, koji je SDP-u prihvatljiv. Dodao je da SDP neće glasati za tog kandidata, nego da se samo radi o davanju nedostajućih potpisa kako bi proces formiranja vlasti krenuo dalje. 

– Koja god je stranka zadužena da eventualno ponudi kandidata treba da nađe kandidata koji će zadovoljiti ove kriterije. O imenima nije bilo govora. To je nešto što je prepušteno Klubu delegata, da provede tu poceduru – kazao je Šućur.
 
Na pitanje zašto daju podršku, a neće glasati, potpredsjednik SDP-a BiH je rekao da oni ne podržavaju ovu vlast. 

– Mislimo da će se, nažalost, pokazati da to neće biti vlast koja će biti uspješna. To je naše iskustvo sa svim prethodnim vladama sa sličnim sastavom. Dat ćemo potpise zbog toga što su stranke koje formiraju vlast rekle da su došle u pat poziciju. Mi smatramo da treba ispoštovati rezultate izbora – istakao je Šućur. 

Ukoliko nastupi glasanje, dodao je, procedura je takva da se glasanje može obaviti bez SDP-a. 

Za ovaj zaključak glasala je većina članova Glavnog odbora SDP-a, dok je deset glasova bilo protiv i 13 suzdržanih.

SDP će, kako je istaknuto,  i dalje svoje političko djelovanje nastaviti kao opozicija, kao što je to, do sada, više puta i ponovljeno u javnosti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.