SDP Banja Luka: Dodikova ‘vojna moć’ stala na seoski put, stop ubijanju naroda i države

Iz banjalučkog SDP – a danas su poslane snažne poruke vezane za budućnost BiH.

Potpredsjednik SDP BiH Voijin Mijatović svjestan aktuelnog trenutka i krize koja će doživjeti svoju kulminaciju poručuje da ne želi biti saučesnik u nestanku svog naroda i države.Njegov stav je da sa političke scene konačno mora otići generacija političara koji su  samo razvili nacionalizam i kontaminirali ogroman broj mladih ljudi

– Taj nacionalizam je lažan, on je samo pokrivač za lično bogaćenje, kriminal, ubistva, rat, uništavanje i nazadovanje. Ta vladavina je donijela glorifikaciju individualnog nad kolektivnim, zato samo pojedinci žive, a društvo umire. Moja generacija bez obzira na političko opredjeljenje mora skupiti snage da kaže dosta vas je, dosta vaših laži, vašeg nacionalizma, vašeg lopovluka i javašluka, poručio je Mijatović.

Predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se osvrnuo na novo podizanje tenzija sa performansom o ugroženosti predsjednika SNSD Milorada Dodika i njegove zaštite od fantomskih neprijetalja.

– Gledamo jeftinu predstavu Mile Dodika u transformaciji od agresivca do jadnika!  I treba mu pružiti maksimalnu zaštitu, ograničiti mu kretanje, te pojačati bezbjednosni prsten i sa SIPA, NATO, MUP FBiH! Bezbjednost, pravo na pošteno suđenje i izdržavanje zatvorske kazne su baš u skladu sa građanskim pravima koji mu nisu jasni kao pojam! – istakao je Vuković.

Za Mijatovića nema dileme, ljudi poput Dodika  u amanet su novim generacijama ostavili uništeno i bolesno društvo koje se mora promijeniti,ali na način da se svi odreknu lične koristi.

– Vrijeme je da budemo generacija koja će biti upisana u istoriju svijetlim slovima, koja je žrtvovala sebe ali napravila društvo i državu. Ako na to nismo spremni, nastavićemo samo niz onih prije nas koji su upisani crnim i krvavim slovima. Vjerujem da možemo, ali je momenat da svima prije nas kažemo – hvala ali ovo je novo vrijeme. Političke stranke i razlike u mišljenjima ne smiju biti izgovor da se ovo ne uradi, kaže Mijatović.

Njegov stranački kolega vjeruje da će se s Dodikom na kraju obračunati njegovi najbliži saradnici.

– Naše je da apelujemo na vladavini prava, a sve ostale prljavštine iza leđa Milorada Dodika u odlasku će odraditi njegovi saradnici i okruženje! Takav soj! – naglasio je Vuković.

Prema njegovom mišljenju Dodikov performans oko navodne ugroženosti je pokazao svu slabost RS -a jer se ispostavilo kako je sva “vojna moć” ovog entiteta ovih dana stala u makadamaki seoski put u selu Bakinci.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.