Ramo Čardaković, nosilac liste SDP u Han-Pijesku

SDA u Han-Pijesku nudi jednu ovcu ili 500 KM da povratnici ne glasaju za SDP

Predizborna kampanja za Lokalne izbore koja traje već uveliko, u pojedinim krajevima naše zemlje prelazi granicu ukusnog, ali i zakonitog, piše novinska agencija Patria.

Nevjerovatna priča dolazi iz Han Pijeska gdje se Ramo Čardaković (SDP) u svojoj kampanji u kojoj nastoji pridobiti glasove za odbornika u Skupštini Opštine bori i sa nečasnim radnjama pojedinaca iz SDA, a koji nisu mogli skupiti 100 potpisa kako bi uopće došli na listu.

– Sela gdje žive povratnici Bošnjaci obilaze pojedinci iz SDA i nude ljudima po 500 KM samo da ne glasaju za mene, odnosno SDP. Imam svjedoke kojima je nuđeno da uzmu deset ovaca, a zauzvrat da ne biraju mene na izborima. Ovo je skandalozno i sramotno, jer očito je cilj da ne bude odbornika Bošnjaka, a nikad ih do sada nije bilo u Skupštini u Han Pijesku. Povratnici su zbunjeni – rekao je Čardaković za Patriju.

Motive ovakvih postupaka Čardaković vidi u činjenici da Munib Jusupović (SDA) nije uspio skupiti potpise i da se nije mogao ni kandidirati na izborima. SDP na listi ima tri kandidata koji se bore za mjesto odbornika ove opštine.

– Još nisam izvršio nikakve prijave ni prema CIK-u ni istražnim organima. Ne znam da li će biti efekta, ali ne mogu da vjerujem da su ljudi u stanju činiti ovakva djela radi ličnih interesa. Pa, zar nam nije cilj da dobijemo Bošnjake u Skupštini kako bismo poboljšali stanje povratnika i borili se za njih – dodaje Čardaković.

Za poziciju načelnika opštine Han Pijesak bore se tri stranačka kandidata, sve trojica predstavnici srpskih političkih stranaka, 131 kandidat za odbornike, te jedan nezavisni kandidat, također za mjesto odbornika.

U opštinu Han Pijesak vratilo se manje od 100 domaćinstava Bošnjaka, a još uvijek je veliki broj neobnovljenih kuća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.