OO SDP BiH Foča

SDA u Foči pravi nepostojeće političke frontove i zloupotrebljava Aladža džamiju

Povodom održane press konferencije na kojoj je SDA Foča predstavila „Probosanski front“ u Foči, a koji je navodno okupio sve stranke osim SDP Foča (uz SDA Foča, SDP Foča i jeste jedina registrovana stranka sa BiH orijentacijom) te formirala nekakvu „zajedničku listu“ za izbore 2020. godine koju predvodi SDA Foča, zbog blagovremenog i istinitog informisanja javnosti imamo obavezu izložiti nekoliko vrlo bitnih činjenica:

– U Foči ne postoji (niti je postojao) nikakav probosanski/probošnjački front, postoji samo SDA Foča koja se vješto skriva unutar Koordinacije Naša Foča. U sastavu Koordinacije su: SDA Foča, Islamska zajednica Foča, Udruženje povratnika, Zadruga Aladža, JOB Fočaka, Udruženje žrtve rata. Koordinacijom Naša Foča rukovodi predsjednik SDA Foča koji ima potpunu vlast.

– Istom prevarom i pričom o probosanskom bloku i jedinstvenoj listi su se poslužili i pred lokalne izbore 2016. godine.

– Stranke koje su predstavljene kao probosanski/probošnjački blok na ovoj konferenciji za novinare a to su Stranka za BiH, SBB, Demokratska fronta, A-SDA i Nezavisna BH lista, nemaju svoje Opštinske odbore u Foči, odnosno uopšte nisu registrovane u Foči, što je vidljivo iz pregleda ovjerenih političkih subjekata 2020. godine za Skupštinu opštine Foča, prilog: izvod CIK BiH,

– Predstavnici ovih političkih stranaka iz Bosansko-podrinjskog kantona očigledno i ne razumiju za šta daju podršku,

– Po ko zna koji put je zloupotrebljena Aladža džamija (u čijem kompleksu je održana ova press konferencija) u političke svrhe i lične interese. Posebno smo razočarani učešćem Muftije goraždanskog na ovoj konferenciji uprkos jasnim i strogim uputama iz IZ BiH da se Islamska zajednica ne koristi u političke svrhe,

– SDP Foča je za samo 10-ak mjeseci svog postojanja i djelovanja u Foči uspio raskrinkati nekorektan, sumnjiv i netransparentan rad SDA Foča u mnogim segmentima djelovanja te spriječiti nastavak manipulisanja sa povratnicima i širenje laži o blagostanju i jedinstvu Bošnjaka u Foči.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.