OO SDP BiH Foča

SDA u Foči pravi nepostojeće političke frontove i zloupotrebljava Aladža džamiju

Povodom održane press konferencije na kojoj je SDA Foča predstavila „Probosanski front“ u Foči, a koji je navodno okupio sve stranke osim SDP Foča (uz SDA Foča, SDP Foča i jeste jedina registrovana stranka sa BiH orijentacijom) te formirala nekakvu „zajedničku listu“ za izbore 2020. godine koju predvodi SDA Foča, zbog blagovremenog i istinitog informisanja javnosti imamo obavezu izložiti nekoliko vrlo bitnih činjenica:

– U Foči ne postoji (niti je postojao) nikakav probosanski/probošnjački front, postoji samo SDA Foča koja se vješto skriva unutar Koordinacije Naša Foča. U sastavu Koordinacije su: SDA Foča, Islamska zajednica Foča, Udruženje povratnika, Zadruga Aladža, JOB Fočaka, Udruženje žrtve rata. Koordinacijom Naša Foča rukovodi predsjednik SDA Foča koji ima potpunu vlast.

– Istom prevarom i pričom o probosanskom bloku i jedinstvenoj listi su se poslužili i pred lokalne izbore 2016. godine.

– Stranke koje su predstavljene kao probosanski/probošnjački blok na ovoj konferenciji za novinare a to su Stranka za BiH, SBB, Demokratska fronta, A-SDA i Nezavisna BH lista, nemaju svoje Opštinske odbore u Foči, odnosno uopšte nisu registrovane u Foči, što je vidljivo iz pregleda ovjerenih političkih subjekata 2020. godine za Skupštinu opštine Foča, prilog: izvod CIK BiH,

– Predstavnici ovih političkih stranaka iz Bosansko-podrinjskog kantona očigledno i ne razumiju za šta daju podršku,

– Po ko zna koji put je zloupotrebljena Aladža džamija (u čijem kompleksu je održana ova press konferencija) u političke svrhe i lične interese. Posebno smo razočarani učešćem Muftije goraždanskog na ovoj konferenciji uprkos jasnim i strogim uputama iz IZ BiH da se Islamska zajednica ne koristi u političke svrhe,

– SDP Foča je za samo 10-ak mjeseci svog postojanja i djelovanja u Foči uspio raskrinkati nekorektan, sumnjiv i netransparentan rad SDA Foča u mnogim segmentima djelovanja te spriječiti nastavak manipulisanja sa povratnicima i širenje laži o blagostanju i jedinstvu Bošnjaka u Foči.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu