KO SDP TK

SDA trideset godina u saobraćajnoj blokadi drži Tuzlu i Tuzlanski kanton

KO SDP TK oglasila se saopćenjem za javnost povodom nedavne posjete potpredsjednika FBiH Refika Lende Tuzlanskom kantonu.

“Deklarativna posjeta potpredsjednika Federacije BiH gosp. Refika Lende Tuzlanskom kantonu bila je u suštini prilika za stranačko savjetovanje u Živinicama. Istoj ne bi ni pridavali pažnju (jer se očigledno radilo o sastanku SDA u prostorijama Vlade TK) da potpredsjednik F BiH gosp.Lendo i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić ne iskazaše naknadnu pamet oko putne blokade u kojoj se nalazimo. U kojoj nas upravo SDA držala punih 30 godina”, naveli su.

Dalje su naveli da je opće poznato da je Vlada Federacije BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, u vrh prioriteta stavila upravo putnu deblokadu Tuzlanskog kantona.

“Podsjećamo ih da je upravo SDA, 30 godina građane Tuzlanskog kantona držala u putnoj blokadi, bez ijednog metra brze ceste ili autoputa. Na taj način ste takođe uveliko usporavali privredni razvoj najmnogoljudnijeg Kantona u FBiH”, navode iz SDP-a.

Na kraju su istakli da se SDA-ovci nisu osvrtali ni na činjenice ni na političke stavove najvišeg zakonodavnog tijela, Skupštine TK koja je u više navrata donosila brojne deklaracije pozivajući bivšeg premijera FBiH da se sjeti i svog “rodnog kraja” i planira ulaganja s ciljem putne deblokade.

“Osam godina ste ignorisali interese građana TK i potpuno je degutantno i pomisliti kako ste sada tome posvećeni.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.