Reakcija SDP BiH Tešanj

SDA Tešanj odbio zaključak da se stane u kraj stranačkom i rodbinskom zapošljavanju

Tešanjski SDA mjesecima pokušava javnost općine Tešanj i Bosne i Hercegovine ubjediti da su drugačiji od svoje centrale u Sarajevu, na čelu sa Bakirom Izetbegović.

Da se radi o istom „paru opanaka“ najbolje se to vidjelo na jučer održanoj 41. sjednici OV Tešanj na kojoj su na Dnevnom redu bile Informacije o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu, čiji je osnivač Općina Tešanj.

Vijećnici SDP-a su, kao i većina vijećnika iz drugih stranaka, istakli pozitivne trendove na prostoru općine Tešanj, ali su naravno, vijećnici SDP-a, ukazali i na pojave koje treba otkloniti kako bi kvalitet usluga JU i JP bio na višem nivou, a na zadovoljstvo svih građana općine Tešanj.

Vijećnici SDP-a su istakli da su JU i JP na prostoru općine Tešanj pod velikim političkim pristiskom vladajuće SDA, te da se stiče dojam da iste, veoma često, posluju pod velikim političkim pristiskom, što dovodi do brojnih afera, pogotovo kada su izbori direktora u pitanja, a kada JU i JP na sudskim sporovima gube na desetine hiljada KM, a da za to niko ne snosi odgovornost.

Tokom rasprave Klub vijećnika SDP-a je, pored ostalih zaključaka, predložio i zaključak:

„Zapošljavanje u JU i JP provoditi na maksimalno transparentan način (konkurs, kriteriji, transparentnost) i  onemogućiti stranačko i rodbinsko zapošljavanje.“

Mislili smo da predloženi zaključak doprinosi stvaranju još boljeg ambijenta na prostoru općine Tešanj i da će dobiti jednoglasnu podršku OV Tešanj.

Nažalost, vladajuća SDA je, bez valjanih razloga, odbila predloženi zaključak.

Ovim je SDA Tešanj pokazala du su prepiske između predsjednika SDA Tešanj i predsjednika  SDA BiH http://source.ba/clanak/Adna/404104/Mehmedovic–Za-bilo-kakav-posao-vam-treba-veza-u-SDA-Trebali-su-odustati-ili-Bakir-ili-njegova-supruga čista farsa i igra za široke narodne mase, te vjerujemo da će građani to prepoznati.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.