Nermin Nikšić u gostovanju za N1

SDA svojim ponašanjem vrijeđa inteligenciju građana

Gost programa N1 televizije bio je predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić.

Nikšić je govorio o aktuelnim pitanjima i aktivnostima ljevice na političkom planu BiH.

“Ujedinjena ljevica može i morat će da postoji u BiH. Izvukli smo određene pouke iz 2014. godine, a građani su nam poslali poruku i na ovogodišnjim izborima. Mislim da više ne možemo dopustiti da nemamo zajedničku ljevicu u BiH.  Ljudi se pitaju vrlo jednostavna pitanja: ‘Zašto glasati za vas ako ćemo dobiti SDA i HDZ?'”.

“Ne dijelim ljude kao Bošnjaka, Srbina ili Hrvata. Nemam problem s tim kako će se neko zvati sve dok će dobro uraditi posao. Nije bitna nacionalnost, nego čovjek koji će biti prihvatljiv za sve građane i koji će dati doprinos da Sarajevo što bude prije ono što svi mislimo da treba biti”, kazao je Nikšić na pitanje ko bi trebao biti novi gradonačelnik Sarajeva.

O saradnji sa SDA i desničarskim strankama je rekao:

“2014. godine su izašli zajedno na press konferenciju i rekli kako su sve dogovorili u vezi Mostara ali da ne žele uznemiravati građane kako ne bi došlo do ugrožavanja aktivnosti. Legitimno pravo je u programu lidera i partije da kažu da hoće podjele ovu zemlju. Legitimno je to reći i ako osvojite podršku građana, onda to provesti u djelo. A govoriti jedno, a raditi drugo nije uredu i zato tražimo da se to kaže”.

Kazao je da je koalicija sa SDA iz ugla iz kojeg danas posmatra stvari, bila greška.

“Razgovarali smo o tome šta nas očekuje u 2018. gdje sam ja govorio da želim formirati blok lijevo orijentiranih političkih partija gdje ćemo se suprostaviti nacionalističkom bloku u BiH. Iz ovog ugla, ta koalicija je bila greška. Koalicija sa SDA se raspala jer SDA nije željela da podrži državni budžet. Oni se ponašaju na način da vrijeđaju inteligenciju građana, stalno plasirajući informaciju da su oni ti koji su zaštitnici vitalnog nacionalnog interesa”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.