Zukan Helez za portal Bugojno danas

SDA smanjila naknade federalnim parlamentarcima koje su povećali 2015., a SDP ih smanjio 2010. godine

Plate i privilegije političara često su meta opravdanog negodovanja javnosti, te ih ogroman dio javnosti smatra bahatim i neopravdanim.

Za komentar na ovu temu upitali smo zastupnika SDP-a u državnom Parlamentu Zukana Heleza.

“Solidarnost je ljudska vrlina koja ne smije bivati iznuđena, ona mora biti sastavni dio pakse neovisno o tome imamo li krizu ili ne. Ovo je svakako trenutak u kojem moramo pokazati znatno više sluha i uraditi sve da teret krize ne dođe na leđa najosjetljivijih kategorija. U ovom trenutku prioritet svih prioriteta moraju biti socijalna davanja i redovno servisiranje plata i zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, vojsci, odnosno kategorijama koje su na prvoj liniji borbe.

Moram vas podsjetiti da smo u SDP-u u momentu kada je to bilo moguće, smanjivali privilegije, a da su te privilegije bivale ponovo vraćene u eri vladavine SDA-HDZ. Kao parlamentarac uvijek sam bio protivnik povećanja za što postoje brojni dokazi, od stenograma do snimaka. Nemam problem s tim da političari budu nosioci ušteda, kazao je Helez za portal Bugojno Danas.”

Da li će ista reakcija uslijediti i na drugim nivoima odlučivanja u BiH ostaje da se vidi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.