SDA – SBB i HDZ nastavljaju sa pljačkom državne imovine

Nakon što su fantomskoj firmi sa dva zaposlena prodali Fabriku duhana Sarajevo, Vlada FBiH donijela je danas odluku da dodatno smanji cijenu koju traži za preostale državne dionice u Bosnalijek d.d. Sarajevo, te je ponovo zakazala njihovu prodaju putem berze.

Ovo je nastavak bezobzirne rasprodaje preostalog državnog kapitala u režiji Fadila Novalića i njegovih stranačkih pokrovitelja iz SDA – SBB i HDZ-a.

Poslanici SDP-a već su zatražili vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebala razmatrati sumnjiva prodaja FDS-a, a Vlada umjesto da Parlamentu pripremi informaciju o tome, sada zakazuje prodaju dionica Bosnalijek d.d. Sarajevo.

Jasno je kako se radi o potpuno netransprentnoj prodaji, bez bilo kakvog cilja, osim da se osigura otimačina vrijednog državnog kapitala za interese stranačkih tajkuna. Nikome nije poznato na temelju čega se vrši određivanje cijena dionica, a Vlada o tome odbija upoznati čak i Parlament FBiH koji je prema zakonu jedini vlasnik ove imovine!?

Mi, iz SDP-a, još jednom pozivamo nadležna tužilaštva da reagiraju i zaustave ove sumnjive aktivnosti, dok ćemo podnijeti i krivične prijave protiv odgovornih za ovaj kriminal.

Nažalost, nakon što se dionice na ovaj način prodaju, gotovo je nemoguće uraditi bilo šta kako bi se to poništilo, te je iz tog razloga neophodno djelovati prije nego se to desi. Apelujemo i na sve druge političke stranke, sindikate, nevladine organizacije i građane da nam se pridruže u borbi za zaustavljanje ove pljačke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.