Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

SDA sam prijavio Centralnoj izbornoj komisiji, zloupotrijebili su BH Telecom zbog kampanje!

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo održana je press-konferencija o zahtjevu Šefika Džaferovića za ocjenom ustavnosti Uredbe o javnim nabavkama u KS.

Džaferović tvrdi da Kanton Sarajevo oduzima nadležnosti od državne Agencije za javne nabavke, što iz Vlade jasno demantiraju.

No, zanimljivo obraćanje imao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

“Želim sa političkog aspekta ukazati na licemjernost SDA i njene tobožnje brige za BiH. U mandatu 2011. – 2015. Vlada FBiH koju sam ja vodio osigurala je podršku u Federalnom parlamentu i na snazi su zakoni suzbijanju korupcije koji predviđa formiranje odjela pri sudu koji bi se bavio korupcijom. Tad smo radili budžet i predvidjeli smo sredstva za formiranje tog odjela koji nikad nisu formirani do danas, niti se zakon primjenjuje. Jasno mi je zašto. Nisu spremni dati alat pravosuđu da se bori protiv korupcije u kojem su ogrezli”, rekao je Nikšić.

On kaže da niko ne želi uskratiti pravo članu Predsjedništva BiH da pita i podnosi zahtjeve za ocjene ustavnosti.

“Ali ovo vrijeđa inteligenciju kada kaže da je to u zaštitu državnog interesa. Jer, eto nije dobro da se to rješava na kantonima nego treba na državi to je pokušaj skretanja pažnje.

Jasno je da to na državnim nivoima može doći tek nakon oktobra kada promijenimo kriminalnu vlast i donesemo uredbu ili zakon kojim ćemo osigurati transparentnost. Da je to tako najbolje se vidi iz primjera kojeg ću sad reći. Ja sam CIK-u podnio prijavu protiv SDA, ispitat ćemo šta se dešava u BH Telecomu. Po zakonu, zabranjena je plaćena kampanja, a SDA je preko BH Telecoma, nakon što smo predstavili zajedničkog kandidata, poslala preko 50.000 poruka i pozvala građane da učestvuju u anketi, preko broja sa zaglavljem SDA”, rekao je Nikšić.

“Tako oni vide upravljanje javnim resursima, kao da su privatna prćija”, zaključio je Nikšić.

Raport.ba

Foto: Faktor

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.