Tešanj

SDA raznim manipulacijama želi spriječiti rad Savjeta MZ Kraševo

U povodu najnovije posjete i inicijative grupe građana MZ Kraševo Načelniku Općine Tešanj gosp. Suadu Huskiću Općinska organizacija SDP BiH Tešanj ima potrebu za reagovanjem.
Naime, članstvo Osnovne organizacije SDP BiH Kraševo prihvata svaku inicijativu i podržava način komuniciranja sa općinskim strukturama, ali je evidentno da se ovom grupom građana odražava politička aktivnost SDA i njenih kadrova na lokalnom nivou.

Ništa neobično ne bi bilo da u ovom slučaju na čelu građanske inicijative nije predsjednik Mjesnog odbora SDA Kraševo, koji je ujedno i potpredsjednik Savjeta MZ Kraševo, te da sve poluge lokalnog političkog i javnog života MZ Kraševo ne sprovodi ova stranka i njeni kadrovi, koji već četvrtu godinu obnašaju vlast u MZ Kraševo.

Nije naodmet spomenuti da Savjet MZ Kraševo ne funkcioniše, da se sjednice Savjeta ne održavaju po pet mjeseci, a da Načelnik Općine Tešanj ne reaguje, iako je u skladu sa važećim Statutom Općine Tešanj odgovoran za funkcionisanje i zakonit rad mjesnih zajednica.

Također, Skupština MZ Kraševo nije održana već dvije godine, nikada nije podnesen izvještaj za 2014. godinu, a evo već smo ušli u 2016. godinu.

Zato je neobična i ova inicijativa kojom se traži izgradnja trotoara na magistralnom putu M4, između MZ Tešanjka i MZ Kraševo, kada su ti isti to obećavali članstvu SDA u predizbornoj kampanji za Lokalne izbore 2012. godine. Da li je ovo još jedna u nizu prevara lokalnog SDA koja raznim manipulacijama, po svaku cijenu, želi nastaviti svojim neradom i nefunkcionalnošću, sve više tretirajući MZ Kraševo kao društvo pojedinih lica i SDA političke bulumente, ne misleći na to koja se šteta nanosi svim građanima MZ Kraševo.

SDA je ostala dužna mnogo toga objasniti, a obećano svojim glasačima ispuniti.

Svojim su postupcima građane doveli do situacije da postoje obični i podobni građani, jedni mogu realizovati projekte bez učešća, koristeći budžetska sredstva, dok drugi moraju izdvojiti značajna lična sredstva da bi realizovali infrastrukturne projekte, kao što su putevi, u MZ Kraševo.

Osnovna organizacija SDP BiH Kraševo je spreman argumentovano da građanima i javnosti iznese sve radnje koje se događaju bez pravne i zakonske procedure u radu MZ Kraševo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.