SDA predao HDZ-u Srednjobosanski kanton, izdade Lendo Bošnjake!

Danas je Srednjobosanski kanton dobio novu Vladu. S obzirom na kozmetičke izmjene u odnosu na raniji saziv više se može reći da je stara vlada, pa se premijer Kantona i koalicija SDfA i HDZ s pravom može pozivati na kontinuitet (ne)rada i u naredne četiri godine. Građane Srednjobosanskog kantona čekaju godine nesposobnosti, bezidejnosti, korupcije, namještenih tendera, rodbinskog i stranačkog zapošljavanja najnekvalitetnijih i najpodobnijih i ostanak Srednjobosanskog kantona na zadnjem mjestu u Federaciji po razvijenosti i prosjeku plata.

Ali ono što je posebno interesantno su sami principi formiranja vlasti i principijelnost SDA po kojoj je ona uvijek bila poznata u narodu – slijepa poslušnost HDZ-u. Iako je činjenica da je SDA sama osvojila 641 glas više od svih stranaka zajedno s hrvatskim predznakom koje su izišle na izbore u SBK na Općim izborima 2022.godine, ipak je velikodušno pognula koljeno pred HDZ-om, samo da ostane u vlasti. U stvari, HDZ je u Srednjobosanskom kantonu dobio mnogo više od SDA nego što je dobio u Federaciji BiH od „Trojke“, upravo zahvaljujući dobro uigranoj ekipi koju predvode Mekić i Lendo, za koje se, i provjereni SDA-ovci, pitaju da li oni rade za SDA ili HDZ!?! Lendo bi spašavao Bošnjake u Federaciji od HDZ-a, a prodao ih HDZ-u u Srednjobosanskom kantonu!?!

Od 8 ministarstava HDZ je dobio čak 5 – i to finansije, zdravstvo, obrazovanje, policiju i pravosuđe. Kad tome dodamo još i Zavod za zdravstveno osiguranje SBK, jasno je da je SDfA predala HDZ-u više od 80% i finansija i zaposlenih u kantonalnim institucijama Srednjobosanskog kantona. Praktično su im poklonili sve što vrijedi. I uz to i potpuno kontrolu nad Vladom Srednjobosanskog kantona, jer od 9 ruku (Premijer i 8 ministara) HDZ ima apsolutnu većinu, tako da SDA ostaje samo da dijeli budžetsku rezervu bez saglasnosti HDZ-a.

Zauzvrat, HDZ je prepustio mjesto Premijera SDA-u, a SDA je poklonio jedno mjesto u Domu naroda DF-u. I svi su sretni i svi zadovoljni. Posebno zato što su dogovorili da neće biti ni pokretanja sudskih procesa za zloupotrebe položaja i korupciju, ni provjere diploma kadrova SDA na našem Kantonu. A za ove s legalnim i pošteno zarađenim diplomama biće mjesta u Zapadnoj Evropi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.