GO SDP BiH Mostar

SDA ponovno želi pod plaštom Vijeća Kongresa Bošnjačkih intelektualaca obezbjediti podršku za svoj prijedlog

Sinoć je u Studenskom hotelu Mostar u organizaciji mostarske podružnice Vijeća Kongresa Bošnjačkih intelektualaca održan poluotvoreni skup na kojem je gradska organizacija SDA Mostar predstavila svoje viđenje rješenja Mostara. Način distribucije pozivnica jasno ukazuje da su neki pojedinci,organizacije i političke stranke bili nepoželjni.

To nedvosmisleno govori da je SDA Mostar na tom skupu željela čuti samo istomišljenike i to predstaviti kao bošnjačko jedinstvo. Prijedlog koji je predstavljen ne nudi ništa novo u odnosu na već medijski prezentovano rješenje. Predlagač se,u svom prijedlogu,vješto poigrao nazivima administrativnih jedinica ,a to u suštini znači podjelu na dvije etničke opštine kako god ih zvali. I dalje ostajemo pri stavu da je ovakav prijedlog podjele Mostara na etničke „ opštine“ presedan u novijoj istoriji Evrope te predstavlja grubo kršenje evropski principa i povelja o lokalnoj samoupravi i građanskim pravima.

Takođe smo uvjereni da je i ovaj prijedlog nastavak politike marginaliziranja trećeg konstitutivnog naroda zarad uskostranačkih interesa vladajućih političkih partija HDZ i SDA te predstavlja još jednu u nizu obmana šire javnosti i građana Mostara i ozbiljno dovodi u pitanje osnovne vrijednosti bosanskohercegovačkog društva.

Nadamo se da će šira javnost i građani Mostara prepoznati i osujetiti politički egoizam SDA da pod izgovorom zaštite bošnjačkih interesa organizuju HDZ i SDA opštinu čime bi nepovratno podijelili Mostar i uništili njegov viševjekovni duh.

Želimo napomenuti da Mostar nije nastao sa pojavom SDA i HDZ zato pozivamo građane Mostara da podrže naš prijedlog, koji smo na vrlo jasan i transparentan način predstavili nudeći svim građanima i konstitutivnim narodima ista prava i šanse, a Mostaru kao gradu realne pretpostavke za prosperitetan razvoj.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.