SDA-ov “antifašizam” kratkog daha, ponovno se priklonili retrogradnom HDZ-u

Iako su se nedavno gospoda Novalić i Zvizdić slavodobitno slikali na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru, pokazalo se da je to bila samo predstava za javnost i da je njihov antifašizam bio kratkoga daha. Danas su zastupnici SDA u Skupštini HNK odbili stavljanje na dnevni red zaključak o osudi nedavnih napada na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru, čime su još jednom popustili retrogradnoj politici HDZ-a i postali njeni saučesnici.

Naivno smo se nakratko ponadali kako oni koji imenuju škole po Đozi i Busuladžiću mogu da se promijene, ali vuk dlaku mijenja, ćud nikad.

Iskreno nas zanima šta na ovo sve kažu gospoda Novalić i Zvizdić, te kako se misli objasniti svođenje sistematskih dugogodišnjih napada na sve one koji dolaze na Partizansko spomen-groblje, na nivo kafanske tuče koja se posmatra kao pojedinačni huliganski ispad, što je predloženo kompromisnim zaključkom SDA i HDZ-a.

Također, važno je napomenuti da je SDP BiH i danas zatražio stavljanje na dnevni red amandmana na Ustav HNK kako bi se osigurala ravnopravnost Srpskog naroda, ali to nije dobilo potrebnu većinu. Osim SDP-a “za” su glasali još samo tri zastupnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.