Reagovanje SDP-a Gradačac

SDA opstruiše rad načelnika i razvoj općine Gradačac

Povodom učestalih napada na Opštinskog načelnika Gradačca Edisa Dervišagića i Općinsku organizaciju SDP BiH Gradačac od strane predsjednika Općinskog odbora SDA Gradačac i aktuelnog ministara MUP-a TK Huseina Topčagića, (u Gradačcu poznatijeg kao „Huso Maljutka“), a sve sa ciljem da se „lažima“ i „spinovanjem“ oblati protivnik i stekne što bolja startna pozicija pred Lokalne izbore 2016. godine.

Navedena gospoda poziva da se ne „bavimo“ pitanjem Gradačačkog sajma i „Skenderijom“, već pitaju šta je sa kreditom iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), iz kojeg je planirana rekonstrukcija sekundarne mreže i rješavanje problema vodosnadbijevanja južnog dijela Opštine .

Naš odgovor je da ovaj Projekat ide u realizaciju bez obzira što su Husein Topčagić i njegov šef Bego Gutić baveći se „jeftinim politikantstvom i pritiscima“, učinili sve da ga opstruiraju na razini kantonalne vlasti, ne dajući saglasnost i garanciju na kreditno zaduženje.

SDP Gradačca se pita da li bi sve bilo drugačije da smo produžili „sramni“ Ugovor o zakupu „Skenderije“ od 2000 KM zakupnine sa Gradačačkim sajmom u kojem je Husein Topčagić najveći suvlasnik i da smo pomogli dotičnom gospodinu da se nastavi bogatiti na račun opštinske imovine i imovine svih građana Gradačca?! Dotični gospodin na sve moguće načine pokušava spriječiti Opštinu da uđe u posjed kompleksa „Skenderije“, iz navedenog razloga molimo Opštinski odbor SDA Gradačca da obaveže svog predsjednika da poštuje zakone ove zemlje i napusti opštinsku imovinu i prestane opstruirati preuzimanje iste.

Pitate se šta je sa izgradnjom trga? Izgradnja trga biti će najvjerovatnije u toku građevinske sezone u 2016. Godini, ako se ne desi opstrukcija prilikom tendera za izgradnju od neke firme bliske Gradačačkom SDA , kao što je blokirana izgradnja Multimedijalnog centra , današnjeg „kina“ i zaustavljen ovaj Projekat.

Pitamo gospodu iz SDA šta su to oni uradili u mandatnom periodu 2008. – 2012. godine, zašto su zaustvili razvoj Opštine?

Pitamo SDA kako to njihov predsjednik Husein Topčagić, zaposli suprugu sa sumnjivom diplomom u JZU Dom zdravlja Gradačac, bez konkursa?

Kako na isti način zaposli „svastiku“ u Centar za socijalni rad Gradačac?

Kako otkupi dio zemljišta od JZU Banja „Ilidža“ Gradačac kako bi on i brat sagradili vile?

Kako to da on i njegov šef Bego Gutić sva zapošljavanja obavljaju po stranačkoj liniji?

Gospodo prestanite se baviti „jeftinim“ politikantstvom i ne podcjenjujte građane Gradačca i ne vrijeđajte njihovu inteligenciju.

Vidimo se u oktobru!