SDP BiH:

SDA nije branila i odbranila Mostar

Mostarci najbolje znaju u kakvom ambijentu žive i kako odrastaju njihova djeca, zahvaljući SDA i njihovim partnerima iz HDZ-a

Slika

Socijaldemokratska partija BiH saopštenje Stranke demokratske akcije o tome kako se ova stranka predstavlja najvećim zaštitnikom Mostara, smatra, u najmanju ruku, neodgovornim, pogotovo oko dijela u kome se kaže da je SDA sama odbranila Mostar, što je apsolutna neistina.

SDA nije branila i odbranila Mostar, a tačno je da su Mostar branili i odbranili patrioti okupljeni oko 41. Slavne mostarske brigade i drugih jedinica 4. korpusa Armije BiH, onda kada ih je SDA prepustila na milost i nemilost Mati Bobanu i njegovom političkom projektu Herceg-Bosna.

Tačno je jedino da SDA nije zamrzla svoj rad tokom rata u Mostaru, nego su njeni predstavnici vezali zastave sa tadašnjim predstavnicima Herceg-Bosne i prepustili Hercegovinu sudbini onih, koji su stvorili ovu paradržavnu tvorevinu. Neki od tadašnjih lidera SDA Mostara i danas uživaju plodove svog doprinosa stvaranju Herceg-Bosne.

SDP BiH smatra da je nervoza rukovodstva SDA razumljiva, s obzirom da su opet tajnim dogovorima sa Hrvatskom demokratskom zajednicom izigrali svoje biračko tijelo u Mostaru i sve druge Mostarce, što će građani Mostara i kazniti na predstojećim Opštim izborima, ukoliko se izborni status ovog grada riješi da obezbijedi boljitak za sve građane Mostara. 

Ukoliko tekst dogovora SDA i HDZ zaista ne vodi ka podjeli ovog grada, neka ove dvije stranke objave tekst tog dogovora i neka ga prestanu kriti od svih Mostaraca, jer upravo su ove dvije stranke posljednih 20 i više godina spriječavali svaki napredak Mostaraca.

Nažalost, Mostarci najbolje znaju u kakvom ambijentu žive i kako odrastaju njihova djeca, zahvaljući SDA i njihovim partnerima iz HDZ-a.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.