SDA neometano nastavlja sa pustošenjem budžeta Općine Centar Sarajevo

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Centar Sarajevo podsjeća javnost da i dalje nije riješeno pitanje načina izbora dopredsjedavajućih ovog Općinskog vijeća, što je bio i glavni razlog zašto su vijećnici SDP BiH, zajedno sa vijećnicima ostalih opozicionih stranaka, napustili konstiturajuću sjednicu ovog Vijeća.

Podsjećamo, općinska većina u Centru, okupljena oko SDA i SBB, izglasala je dva dopredsjedavajuća, iako Statut ovog Vijeća propisuje samo jednog. Ovakva nezapamćena praksa je samo dokaz koliko je ovim strankama bitna samo finansijska korist njihovih vijećnika, jer su zbog ovoga povećani troškovi rada Vijeća, iako obim posla to ne zahtijeva.

Osim povećanja finansijskih troškova, narušen je i Ustav Kantona Sarajevo, jer su za dva dopredsjedavajuća Vijeća izabrana dva Bošnjaka, dok je predsjedavajuća iz reda hrvatskog naroda. Ovakvim načinom izbora SDA je jasno pokazala da će se u Općini Centar, kako oni to vole reći, deset puta važnijoj od drugih bh. općina, kršiti Statut, a što će kao direktni rezultat imati narušavanje jednakopravnosti naroda, po kojem je Općina Centar bila prepoznatljiva u BiH.

Vijećnici SDP BiH smatraju da ovakvim načinom izbora rukovodstva Općinskog vijeća, SDA ima namjeru od Općine Centar napraviti općinu koja će samo služiti finansijskim interesima njihovih kadrova, u nezaježljivom pohodu na pustošenje budžetskih sredstava, što je već dugogodišnji oproban metod rada ove stranke u općinama u kojima imaju vlast.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.