Svoj nerad pravdaju navodnom majorizacijom Bošnjaka

SDA Kiseljak lični interes stavlja ispred interesa građana Općine Kiseljak

U saopštenju za javnost koje je nedavno izdala Općinska organizacija SDA Kiseljak, navodi se niz laži, nelogičnosti i krajnje zbunjujućih konstatacija.

Tačno je da je 23. marta održana sjednica Općinskog vijeća Kiseljak, na kojoj su, napokon, prisustvovali i izabrani vijećnici SDA Kiseljak. Nakon što su položili vijećničku zakletvu, konstituirajuća sjednica je nastavljena, ali bez rezultata, kojim su se u SDA Kiseljak nadali.

Naime, na pomenutoj sjednici vijećnici iz SDA uredno nisu dobili podršku za profesionalizaciju mjesta predsjedavajuleg Općinskog vijeća Kiseljak i povukli su svoj prijedlog za imenovanje istog, odnosno, Asmer Japaur, predsjednik OO SDA Kiseljak, povukao je svoju kandidaturu.

Napominjemo gospodu iz SDA Kiseljak, da u Kiseljaku ne postoji majorizacija Bošnjaka, kako oni u svom saopštenju tvrde, jer vijećnici Socijaldemokratske partije BiH Kiseljak i DF-a su također Bošnjaci, tako da je to netačna konstatacija ili su možda članovi SDA jedini i zvanični Bošnjaci na području Općine Kiseljak?!

Bilo bi krajnje fer da OO SDA Kiseljak kaže da je ovo prvi put da od 2000. godine kako ne sarađuju sa HDZ-om, što odmah prikazuju kao „izdaju“ bilo kojeg naroda ili bilo kojeg pojedinca. Ukoliko i dalje stoje iza tvrdnje da rad u vijećničkim klupama i učestvovanje u kreiranju lokalne politike po mjeri svakog Kiseljačanina predstavlja čin“ izdaje“ onda mi, u SDP-u to prihvatamo, jer dok mi „izdajemo“ ljude koji ovise o donošenju Budžeta za tekuću godinu, dok „izdajemo“ ljude koji su podnijeli zahtjeve za sanacije puteva, sanacije kuća, poljoprivredne poticaje, socijalne pomoći…, vi gospodo vodite politiku vlastitih interesa i ništa više.

Kako drugačije nazvati situaciju u kojoj polažete vijećničku zakletvu kako bi ostvarili pravo na primanje paušala, a u istom trenutku odbijate učestvovati u raspravama prema tačkama dnevnog reda na sjednici OV Kiseljak?

Nadamo se da će gospoda iz SDA Kiseljak, također, objasniti kako to da su došli na sjednicu i polagali zakletvu ( kako bi ostvarili pravo na novčanu naknadu), a sve vrijeme ne priznaju izbor i konstituisanje vijeća, kao ni imenovanje potpredsjedavajućeg iz reda hrvatskog naroda, a zakletvu su polagali upravo ispred „nelegalnog potpredsjedavajućeg“ !

Napominjemo cijenjenu gospodu iz OO SDA Kiseljak da su konkursi za mjesta u Nadzornim i Upravnim odborima javnih preduzeća u Kiseljaku bili objavljeni u službenim glasilima i sve je bilo urađeno po Zakonu.

To što osobe koje su izabrane na te funkcije nisu iz članstva SDA Kiseljak, ne umanjuje niti vrijednost imenovanih osoba, niti umanjuje činjenicu da su i oni Bošnjaci koji su imali pravo da konkurišu za upražnjena mjesta.

Možda je teško pomiriti se sa činjenicom da nakon 16 godina u Kiseljaku na ta mjesta nisu imenovani vaši članovi, ali mi, u SDP-u, vjerujemo kako je jedini kriterij za imenovanje stručnost i kvalitet osoba koje se imenju.

Na kraju, da bi stvari bile jasnije i istinitije, ne onako kako to OO SDA Kiseljak tvrdi, osoba imenovana u Nadzorni odbor JP ViK Kiseljak je šehidsko dijete, koje nije član OO SDP Kiseljak i ispunjava sve kriterije (osim članstva u SDA) , a osoba imenovana u Upravni odbor Doma zdravlja Kiseljak, ista je osoba, koju je, u proteklom mandatu, na tu funkciju imenovala SDA Kiseljak!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.