Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za FACE TV

SDA je vezala DF uz sebe, SDP neće sa SDA

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić gostovao je u Centralnom dnevniku Face Televizije gdje je poručio da neće zajedno sa SDA.

– Ili neko mora popustiti da se napravi vlast ili svi moraju u vlast. Igra se igra oko Kluba Bošnjaka, SDA nam je jednog delegata od 11 već uzela. Osmorka može biti dio vlasti, ali ne može formirati vlast. SDP sam neće u vlast sa SDA – poručio je Nikšić.

Osvrnuo se i Demokratsku frontu.

– Ako bi DF ušao u Osmorku, sve bi bilo riješeno i u domovima naroda i u kantonima i na federalnom i državnom nivou, sačekat ću zvanični stav DF-a. 2018. smo imali Bh. blok Naše stranke, SDP-a i DF-a. Bh. blok je propao jer je DF otišao sa SDA, a sada mi ovo liči na nastavak toga. SDA ne odvaja DF od sebe, ne mogu da ih ostave. Ako bi osmorka postala devetorka, imali bismo vlast, a pitanje za Komšića je zašto to ne uradi – kazao je Nikšić.

Govoreći o formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora, Nikšić je poručio:

– Siguran sam u ono što sam govorio: neću sa SDA! Licemjerno mi je ponašanje naših političara prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu! Ja nisam za Schmidtovu odluku! Zamjerka je što se nisu dotakli Vijeća naroda! Nije valjda da je problem samo u FBiH! Zamjerka je što Schmidt nije riješio nijednu odluku Suda u Strazburu! Nije riješena rak-rana, a to je elektronsko glasanje!

Ili neko mora popustiti da se napravi vlast ili svi moraju u vlast! Igra se igra oko Kluba Bošnjaka! SDA nam je jednog delegata od 11 već uzela! Osmorka može biti dio vlasti, ali ne može formirati vlast! SDP sam neće u vlast sa SDA!

Lider SDP-a je u CD-u otkrio i koja stranka navodi pojedince da kupuju ljude i glasove!

– Postoji opasnost od kupovanja ljudi! Ne mogu da vjerujem da su dvojica iz PDA u KS odjednom shvatili da pripadaju SDA! Ako tužilaštvo ne reaguje, otvoren je lov, pa ko više ponudi! Naši argumenti su mnogo slabiji od argumenata SDA! Javna tajna je da se nosaju pare u tašnama i da se kupuju ljudi! Ne mogu javno reći da to radi SDA, ali rade pojedinci iz SDA! Policija i pravosuđe moraju reagovati na prelazak ljudi iz PDA u SDA – kategorički je poručio Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.