Irfan Čengić

SDA je u Zastupnički dom FBiH izabrala HDZ, a u Dom naroda Dragu Puzigaću

Nakon izjava federalnog zastupnika Salmira Kaplana da SDP u rukovodstvo Parlamenta želi uvesti HDZ i SNSD, reagovao je zastupnik SDP-a Irfan Čengić.

“Kaplan zaboravlja da je njegova stranka u rukovodstvo Zastupničkog doma izabrala HDZ, a u rukovodstvo Doma naroda umjesto Zlatnog ljiljana izabrala je Dodikovog Dragu Puzigaću koji je uspio blokirati Zakon o izbornim jedinicama koji bi riješio problem Doma naroda”, poručio je Čengić.

Ističe da su SDA i HDZ zajedno rušili dnevni red i napustili sjednicu Parlamenta FBiH, te koordiniraju izbor hrvatskog delegata u Dom naroda u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje je SDA na strani HDZ-a, tvrdi Čengić, kako bi Dragan Čović osigurao većinu u klubu da može blokirati formiranje vlasti.

“Dva zamjenika nisu izabrana jer nije bilo prijedloga i čim klubovi dostave prijedloge ići će se u izbor. Parlamentu je potreban predsjedavajući jer do kraja godine Parlament treba razmatrati nacrt Budžeta FBiH i eventualno odluku o privremenom finansiranju, s obzirom da je Vlada FBiH probila sve zakonske rokove za donošenje budžeta”, naglašava Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.