Hakija Meholjić, predsjednik OO SDP BiH Srebrenica

SDA je kriva za izborni debakl u Srebrenici

“Samozvani zaštitnici Bošnjaka stvaraju raskol među građanima svih nacionalnosti”, stoji u saopštenju Hakije Meholjića, predsjednika OO SDP BiH u Srebrenici.

“Građani opštine Srebrenica su već duže vrijeme svjedoci raskola u OO SDA Srebrenica i umorni su od svakodnevnih istupanja u javnosti, grupe odbornika iz SDA i SBiH.
Navedeni odbornici, koji sebe nazivaju jedinim pravim predstavnicima i zaštitnicima Bošnjaka, idu toliko daleko da sve ostale Bošnjake vrijeđaju i nazivaju ih izdajnicima. Naročito je to neprimjereno jednom od njih, koji je i predsjednik MIZ Srebrenica i umjesto da predstavlja sve Bošnjake, on ih dijeli. Ovim je stavio do znanja da oni koji ne misle kao on, nisu Bošnjaci, što je vrlo pogubno.

SDP BiH je odlučila da ne dozvoli blokadu rada Skupštine opštine Srebrenica, čime bi se samo dodatno zakomplikovao zivot građana, a ne nikako odbornika, koji u stvari vode unutarstranačku borbu za pozicije.
Ti isti, samozvani zaštitnici Bošnjaka, su odlučili da djeluju samostalno i širenjem dezinformacija stvaraju raskol među građanima svih nacionalnosti.

SDP BiH Srebrenica je multietnička partija, te nikome neće dozvoliti da dijeli građane koji su se opredijelili za život u Srebrenici i suživot sa komšijama drugih nacionalnosti. SDP BiH Srebrenica, neće dozvoliti da se donose odluke na štetu bilo kog naroda i građanina Srebrenice.

SDA BiH je svojim načinom rada na terenu uoči i tokom izbornog procesa, direktno odgovorna za postignute rezultate u Srebrenici i nećemo dozvoliti da se mi koji smo odlučili formirati većinu u Skupštini opštine Srebrenica krivimo za njihov loš rad”, navodi se u saopštenju.

(Izvor: N1)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.