Zukan Helez

SDA je kriva što na Domu naroda nije prošlo ukidanje akciza na gorivo

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, je nakon današnje sjednice državnog Doma naroda postavio jasno pitanje – dokle će građani Bosne i Hercegovine plaćati kobne političke greške SDA po državu BiH?

„Prvo, ničim izazvani uvode u vlast separatistički Dodikov SNSD bez ikakve potrebe i time ruše Vijeće ministara koje je radilo na donošenju zakona koji su neophodni za približavanje BiH EU.

Također SDA rukama svojih predstavnika u Narodnoj skupštini RS-a izglasava četvrtog SNSD-ovog delegata od ukupno pet u državnom Domu naroda i time omogućava separatističkom SNSD-u da blokiraju sve procese u državi BiH na državnom nivou.

Direktna posljedica ovakve politike SDA je i današnje blokiranje u Domu naroda Parlamenta BiH od strane SNSD delegata o usvajanju zakona o akcizama. Ne trebam pojašnjavati šta to znači za građane BiH u ovom trenutku. Također zahvaljujući delegatima SNSD-a i HDZ-a danas na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH nisu uvršteni proevropski zakoni koji su usvojeni u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Dragi građani, ponavljam po ko zna koji put, zahvaljujući rukama zastupnika SDA izabrani su četvrti delegat SNSD-a u Klubu Srba i četvrti delegat HDZ-a u Klubu Hrvata čime je SDA Dom naroda direktno isporučila proruskim saveznicima Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću da blokiraju sve procese u BiH“, navodi Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.