SDP HNK

SDA je glasala da Dragan Čović postane „akademik“

Po ko zna koji put, podsjećamo „velike“ Bošnjake iz SDA da je SDP partija svih grđana ove zemlje, a ako ste zaboravili u toj zemlji žive i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i svi drugi građani koji se ne izjašnjavaju tako.

Slika

Mi u SDP HNK smo šokirani sramotnim saopštenjem napisanim ovih dana u SDA HNK, u kojem se komentariše nacionalna pripadnost pojedinih članova Upravnih odbora Opće bolnice Konjic i RMC-a „Dr Safet Mujić“ prebrojavajući njihova krvna zrnca i tvrdeći da je nečije imenovanje sramotno samo zbog toga što je neko Hrvat.

Po ko zna koji put, podsjećamo „velike“ Bošnjake iz SDA da je SDP partija svih grđana ove zemlje, a ako ste zaboravili u toj zemlji žive i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i svi drugi građani koji se ne izjašnjavaju tako.

Vi u SDA ste očito toliko očajni u nedostatku ideja šta da uradite u ovo predizborno vrijeme zbog nedostatka argumenata s kojima možete izaći pred narod i objasniti šta ste radili i učinili zadnje 4 godine, pa pokušavate na bilo kakav način doći do medijskog prostora.

Kad već to želite, mi vam moramo poručiti da ste upravo vi najmanje kredibilni da komentarišete stanje u zdravstvu i da na tako jadan način pokušavate skupiti koji politički poen, jer ste upravo vi zajedno sa HDZ -om zadnjih 20 godina vodili politiku podjele svega i svačega na nacionalnoj osnovi. Zbog  toga  danas imamo podijeljeno obrazovanje, podijeljeno zdravstvo, podijeljen Mostar i podijeljeno sve ono što ste u HNK podijeliti mogli.

Mnogo ste toga, također rekli, nedavno glasajući za formiranje famozne Hrvatske akademije nauka na kantonalnom nivou ,  pa je Dragan Čović dobio titulu kantonalnog  „akademika“, zahvaljujući vama. Vaša briga za Bošnjake se vidi na svakom koraku u Mostaru, samo ako se okrenete oko sebe.

Na isti način kojim sada radite pokazali ste brigu o Bošnjacima  zadnjih 20 godina ostavljajući ih na „ulici“ i praveći „kusur“ od tih ljudi gdje god ste mogli naći sitni politički i interesni profit sa HDZ-om.

Tako ste učinili sa svim onim ljudima (pretežno Bošnjacima) koji su npr. u mostarskom Aluminiju 20 godina čekali pravdu jer ih je upravo vaša „briga“ izručila ravno na ulicu.

Za razliku od vašeg vremena haranja Hercegovinom, danas upravljačke strukture svih važnih državnih preduzeća odražavaju nacionalnu strukturu popisa stanovništva. I to se  ne odnosi samo na te dvije ustanovama koje spominjete, već i npr. mostarskom Aluminiju ili u mostarskom HT Eronetu. Odnosno, gdje god je SDP mogao utjecati na izbore tih ljudi. A tamo naravno, Bošnjaci o kojima vodite lažnu brigu već 20 godina nisu mogli ni „primirisati“ upravo zbog vaše politike podjela, segregacije, aparthejda…

Na kraju, SDP HNK poručuje i vama iz SDA i građanima da o vašim degutantnim saopštenjima više nećemo raspravljati putem medija, jer je SDP posvećen predstavljanju rezultata  našeg rada u HNK zadnje 3 godine i planovima realizacije našeg programa poslije izbora. Bilo bi dobro kad biste i vi isto učinili, ako imate šta predstaviti.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.