SDA je Dodiku u Lukavici potpisala kapitulaciju države

Šefik Džaferović, treći izbor SDA za člana Predsjedništva BiH, nastavlja sa iznošenjem neistina o SDP BiH i Denisu Bećiroviću, prvom i pravom izboru SDP BiH kao i građana BiH za Predsjedništvo BiH.

Tokom svoje estradne turneje koju je Džaferović, za kojeg u SDA kažu da “fotelju ne da nikome i ni za šta”, održao u proteklom periodu širom BiH, nismo čuli ni riječi o tome šta on i SDA misle promijeniti kako bi se zaustavilo potpuno propadanje BiH.

Misle li, možda, SDA i Džaferović objasniti građanima kako to da za četiri godine svoje vlasti nisu napravili ni metar autoputa?

Imaju li Džaferović i njegov šef Bakir Izetbegović obraza narodu objasniti zašto plaća dvostruko veće akcize na gorivo, kad SDA od tog novca ne gradi ništa?

Kako to da im SNSD i Milorad Dodik nisu bili gadljivi kad je trebalo povećati akcize, kao što im Dodik nije bio gadljiv kada su mu u kafani u Lukavici potpisali kapitulaciju Bosne i Hercegovine nazvanu mehanizam koordinacije?

Tim Izetbegovićevim kafanskim potpisom BiH je prvi put od Dejtona prepustila svoju isključivu ustavnu nadležnost nad vanjskom politikom entitetima i kantonima.

Kada će Izetbegović, SDA i njihov treći izbor Džaferović smoći snage i objasniti narodu zašto su kapitulirali?

Kako objašnjavaju činjenicu da dok je SDP bio vlast u državi, u Srebrenici je za načelnika bio izabran čovjek koji ne negira genocid?

Kako to da kad je SDA na vlasti u zemlji, u Srebrenici pobjeđuje onaj koji negira genocid?

Zašto Vlada FBiH koju vodi SDA nije uradila ništa da pomogne kampanju probosanskih stranaka u Srebrenici, kako je to uradila Vlada FBiH dok ju je vodio SDP? Umjesto da su pomogli probosanski front, oni su se međusobno tukli i to po džamijama, o čemu najbolje može posvjedočiti jedna od ‘žrtava’ srebreničkih razračunavanja, potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

Umjesto institucija, SDA je tada odabrala minder politiku koja je dovela do toga da u Srebrenici pobjedi osoba koja negira genocid.

Ta SDA-ova minder politika je u konačnici direktno kriva za sramotu nanesenu srebreničkim žrtvama i svim bh. patriotama zbog propasti revizije presude za genocid protiv Srbije.

Treba li napomenuti Džaferoviću da je njegov stranački sponzor upravo lično kriv, kao i SDA, zbog tog sramotnog pravnog i političkog fijaska i poniženja svih žrtava?

To je, zapravo, jedina dosljednost SDA i njene politike koja uvijek između jačanja institucija, pravne države,  građenja sistema i privatnog mindera, bira minder.

Zbog takve minder politike SDA, Bosne i Hercegovine je svakim danom sve manje, ali to ne brine one koji sjede na minderu i zgrću milione na propasti BiH i njenog naroda.

To je kontinuitet politike SDA. Propadanje države i naroda s jedne, te stalno bogaćenje onih koji “fotelju ne daju nikome i ni za šta”, s druge strane.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.