Igor Stojanović

SDA ima konekcije sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo iz kojeg cure informacije

Tokom rasprave o Izvještaju o radu Nadzornog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara za period mart-septembar 2021. godine i prezentiranja sigurnosne situacije, na sjednici Skupštine KS došlo je do ponovnog prepucavanja i upućivanja teških riječi između zastupnika.

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a, tvrdi da iz Kantonalnog tužilaštva cure informacije prema SDA pa tako i prema medijima, kako on kaže „bliskim ovoj stranci“ čime se ugrožava i rad komesara MUP-a KS.

Sve je počelo kada je Mahir Dević (SDA) uputio pitanje.

– S obzirom da je već jako dugo vođena akcija na rasvjetljavanju slučaja ubistva dva policajca u MUP-u KS, u posljednje vrijeme kroz medije su do nas došle informacije da je Tužilaštvo KS upuilo dopis Nadzornom odboru u kome ga je informiralo da je postojala određena vrsta opstrukcije, u smislu pribavljanja adresa eventualnih osumnjičenih, da li je takav dopis došao do Nadzornog odbora i ukoliko jeste, šta je Nadzorni odbor konkreno uradio u ovom slučaju – pitao je Dević.

Igor Stojanović se javio za riječ te pitao odakle pomenute informacije te se obratio Harisu Zahiragiću.

– Vi ste sve ono loše što je ušlo u ovu Skupštinu KS i u svakom slučaju ne dozvoljavam da mi govorite šta je kod mene dobro, a šta loše. Vi imate direktnu komunikaciju sa Tužilaštvom KS, ili kroz medije ili Tužilaštvo. To je problem čitavog sistema što su vrlo lako vezani za stranke na vlasti, a vi to očigledno i koriste. Nije valja da na osnovu medijskih članaka pitate Nadzorni odbor imaju li dopis Tužilaštva. – rekao je Stojanović.

– Kada prepoznam konekciju neke stranke sa Tužilaštvom, reagirat ću – naglasio je.

Dodao je da je sigurnosni sistem u KS ugrožen jer cure informacije prema medijima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.