Igor Stojanović

SDA ima konekcije sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo iz kojeg cure informacije

Tokom rasprave o Izvještaju o radu Nadzornog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara za period mart-septembar 2021. godine i prezentiranja sigurnosne situacije, na sjednici Skupštine KS došlo je do ponovnog prepucavanja i upućivanja teških riječi između zastupnika.

Igor Stojanović, zastupnik SDP-a, tvrdi da iz Kantonalnog tužilaštva cure informacije prema SDA pa tako i prema medijima, kako on kaže „bliskim ovoj stranci“ čime se ugrožava i rad komesara MUP-a KS.

Sve je počelo kada je Mahir Dević (SDA) uputio pitanje.

– S obzirom da je već jako dugo vođena akcija na rasvjetljavanju slučaja ubistva dva policajca u MUP-u KS, u posljednje vrijeme kroz medije su do nas došle informacije da je Tužilaštvo KS upuilo dopis Nadzornom odboru u kome ga je informiralo da je postojala određena vrsta opstrukcije, u smislu pribavljanja adresa eventualnih osumnjičenih, da li je takav dopis došao do Nadzornog odbora i ukoliko jeste, šta je Nadzorni odbor konkreno uradio u ovom slučaju – pitao je Dević.

Igor Stojanović se javio za riječ te pitao odakle pomenute informacije te se obratio Harisu Zahiragiću.

– Vi ste sve ono loše što je ušlo u ovu Skupštinu KS i u svakom slučaju ne dozvoljavam da mi govorite šta je kod mene dobro, a šta loše. Vi imate direktnu komunikaciju sa Tužilaštvom KS, ili kroz medije ili Tužilaštvo. To je problem čitavog sistema što su vrlo lako vezani za stranke na vlasti, a vi to očigledno i koriste. Nije valja da na osnovu medijskih članaka pitate Nadzorni odbor imaju li dopis Tužilaštva. – rekao je Stojanović.

– Kada prepoznam konekciju neke stranke sa Tužilaštvom, reagirat ću – naglasio je.

Dodao je da je sigurnosni sistem u KS ugrožen jer cure informacije prema medijima.