SDA i SBB da se javno očituju o antievropskim prijedlozima HDZ-a

Tražimo od HDZ-ovih partnera u vlasti, prije svih SDA i SBB, da se javno očituju o onome što predlaže HDZ u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH.

Ukoliko žele prihvatiti modele koje nudi ova stranka, onda moraju objasniti izdaju vlastitih birača, ali i cijele BiH, u čiju odbranu, jedinstvo, nedjeljivost i suverenitet se zaklinju. SDA i SBB dužni su reći da li između BiH i HDZ, biraju državu iil biraju Dragana Čovića.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine upozorava sve političke snage u BiH da je nedopustiva bilo kakva izmjena Izbornog zakona BiH kojim bi se propisivala nova etnička segregacija građana i daljnja etnička podjela države.

Ono što predlaže HDZ u suprotnosti je sa svim vrijednostima modernog svijeta i nije interes nikoga u BiH, a ponajmanje Hrvata, za čije se tobože interese bori HDZ.

Za HDZ i Dragana Čovića postoje samo Hrvati u zapadnoj Hercegovini i to oni koji su u HDZ-u, dok su svi drugi manje važni i manje bitni.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u presudama Sejdić i Finci, Pilav i Zornić jasno je presudio da je sve ovo što sada zagovara HDZ suprotno svemu u šta vjeruje i na temelju čega je uspostavljen civilizirani svijet. Obaveza svih u BiH je provedba ovih presuda, a ne ispunjavanje bilo čijih fantazija.