KO SDP SBK

SDA i HDZ u Srednjobosanskom kantonu nastavljaju sa nebrigom za građane!

U Travniku je održan radni sastanak rukovodstva Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona s predsjednicima općinskih organizacija na kom je razgovarano o trenutnoj društveno – političkoj situaciji u državi i Kantonu.

Posebna tema bio je i odnos aktuelne SDA-HDZ vlasti prema građanima ovog Kantona koji ne samo da se nisu uspjeli nositi s još uvijek aktuelnom krizom izazvanom pandemijom Korona virusa, nego su građanima pokazali da su nesposobni regulisati i tržište osnovnih životnih proizvoda koje je podivljalo u posljednjih mjesec dana zbog agresije na Ukrajinu. Nepostojanje bilo kakvog sistema zaštite i podrške domaćoj proizvodnji i zanemarljiva ulaganja u subvencioniranje poljoprivrede uz zanemarivanje poticaja ozbiljnim poduzetničkim idejama bojimo se da će dovesti do ruba gladi građane Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine u narednom periodu.

Rad inspekcija je ograničen, a i ako se nađu nepravilnosti, kazne su toliko male da se trgovačkim lancima i benzinskim pumpama isplati plaćati kazne i nastaviti s politikom divljanja cijena pod pokroviteljstvom SDA i HDZ-a. O odlasku mladih više niko i ne govori – bitno je samo da se ti mladi ne bune na katastrofalno stanje u našem Kantonu. Rat u Ukrajini je poslužio da se skrene pažnja s afere respiratora, lažnih diploma prvih ljudi i žena SDA, krivičnih prijava protiv članova Predsjedništva BiH, krčmljenja državne imovine, stranačkih zapošljavanja i lažnih odlazaka u penziju kako bi se, sve po zakonu, za jedan dan „penzije“ od države dobilo po 30.000,00 KM.

Izbori u oktobru, za koje mi u SDP BiH čvrsto vjerujemo da će se održati, s ili bez izmjena postojećeg Izbornog zakona, predstavljaće referendum građana Bosne i Hercegovine za ostanak u Bosni i Hercegovini i opstanak Bosne i Hercegovine. Trenutna vlast pokazala je ne samo svoju nesposobnost, nego i bezobrazluk i bezočno iživljavanje nad građanima za koje su ubjeđeni da će glasati ponovo za njih. Samo zato što su njihovi. A njihovi su otjerali našu djecu u inostranstvo trbuhom za kruhom, a sve nas učinili sirotinjom. Da li je vrijeme da im napokon kažemo – DOSTA!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.