Aner Žuljević

SDA i HDZ su devastirali MUP HNK

Aner Žuljević, zastupnik SDP BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona, povodom nedavnog slučaja policijske brutalnosti u Mostaru, smatra kako građani danas žive posljedice višegodišnjeg guranja problema pod tepih.

„SDA i HDZ su devastirali MUP HNK i u sistemu koji nas treba čuvati, imamo anarhiju

Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona je na sjednici održanoj još 20.11.2019 godine, ukazao na apsolutnu anarhiju u sistemu sigurnosti i insistirao da se depolitizira policijska struktura i konačno pristupi imenovanju policijskih tijela u skladu sa zakonom.

Ne možemo pričati o ambijentu sigurnosti ako nam je MUP devastiran, odnosno ako nam je bezakonje i anarhija u sistemu koji treba da čuva ovu zajednicu od anarhije!

Zbog višegodišnjih političkih ucjena i trgovine između SDA i HDZ nemamo neovisnog odbora, nemamo komesara, ne postoji mogućnost činovanja, a informacije ukazuju i na sve veći broj

internih disciplinskih postupaka.

Znači, imamo jedan potpuni haos u stanju sigurnosti, o čemu se mora otvoreno razgovarati,  ukoliko želimo da vratimo povjerenje građana u sistem“, navodi Žuljević.