Aner Žuljević

SDA i HDZ su devastirali MUP HNK

Aner Žuljević, zastupnik SDP BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona, povodom nedavnog slučaja policijske brutalnosti u Mostaru, smatra kako građani danas žive posljedice višegodišnjeg guranja problema pod tepih.

„SDA i HDZ su devastirali MUP HNK i u sistemu koji nas treba čuvati, imamo anarhiju

Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona je na sjednici održanoj još 20.11.2019 godine, ukazao na apsolutnu anarhiju u sistemu sigurnosti i insistirao da se depolitizira policijska struktura i konačno pristupi imenovanju policijskih tijela u skladu sa zakonom.

Ne možemo pričati o ambijentu sigurnosti ako nam je MUP devastiran, odnosno ako nam je bezakonje i anarhija u sistemu koji treba da čuva ovu zajednicu od anarhije!

Zbog višegodišnjih političkih ucjena i trgovine između SDA i HDZ nemamo neovisnog odbora, nemamo komesara, ne postoji mogućnost činovanja, a informacije ukazuju i na sve veći broj

internih disciplinskih postupaka.

Znači, imamo jedan potpuni haos u stanju sigurnosti, o čemu se mora otvoreno razgovarati,  ukoliko želimo da vratimo povjerenje građana u sistem“, navodi Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu