Bradarić

SDA i HDZ odgovorni za stanje u Mostaru

Dodao je da ne vjeruje da se za ovo malo vremena koliko je ostalo mogu dogovoriti

Slika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić (SDP BiH) je Agenciji FENA kazao da ne vjeruje da će izmjene i dopune Izbornog zakona BiH biti donesene na sjednici Predstavničkog doma državnog parlamenta.

– Što znači da izbore za Grad Mostar nije moguće održati. Dolje se mora naći kompromis između dvije najjače političke partije, to je SDA i HDZ. Na njima je potpuna odgovornost godinama od rata. Dakle, oni su potpuno odgovorni za stanje u Mostaru – kazao je Bradarić.

Dodao je da ne vjeruje da se za ovo malo vremena koliko je ostalo mogu dogovoriti.

– Nikada nisu bili udaljeniji kada su u pitanju stavovi političkih partija SDA i HDZ-a i ne vjerujem da će Predstavnički dom usvojiti ovaj zakon – kazao je Bradarić.

Mislim, dodao je, da će opći izbori u BiH biti održani bez izbora za Grad Mostar.

– Stav HDZ-a jeste da se dolje održe građanski izbori, jedan građanin, jedan glas. Ako već tako nastupaju onda zašto tako ne postupe i u slučaju „Sejdić-Finci“, dakle kada su u pitanju izbori na državnom, odnosno federalnom nivou. Dakle, nisu konzistentni – kazao je Bradarić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na Grad Mostar.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i nije podržala načela prijedloga ovog zakona, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH, a koji se odnosi na rješavanje pitanja statusa Grada Mostara.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.