SDA i DF donose nezakonite odluke u Bosanskoj Krupi

Na III redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa većina ili ako hoćete pozicija sastavljena od vijećnika SDA, DF-a i jednog predstavnika turske nacionalne manjine u Bosanskoj Krupi donijela je niz odluka koje su u najmanju ruku u suprotnosti sa pozitivnim zakonskim propisima i Poslovnikom o radu OV Bosanska Krupa ali ovom prilikom to ne želimo komentirati jer to već postaje praksa a postoje druge institucije koje će utvrdit i ispravnost tih odluka.
Ovaj put želimo u ime Kluba vijećnika SDP-a BiH reagirati na FB status Demokratske fronte Bosanska Krupa koja opoziciju u Općinskom vijeću naziva bezidejnom i predvođenom A SDA . Unutar opozicije nemamo nikakvih predvodnika i sljedbenika, kao što je slučaj u trenutnoj poziciji. U opoziciji svi imamo svoje stavove i usaglašavamo ih jer ne želimo da bilo koja naša odluka prouzrokuje štetu za našu općinu.
DF je konstatirala u svom FB statusu bez bilo kakvog potpisa, da je – citiram “bezidejna opozicija predvođena sa A SDA (čit. NES poslovnica Cazin) pokušala spriječiti donošenje odluka predloženih od strane Kluba vijećnika DF, koje se odnose na smetljište “Meždre-Vlaški Do”, a koje idu u korist i za dobrobit građana Bosanske Krupe. Ipak, nakon tog neuspjelog pokušaja “miniranja”, iste su usvojene.“, završen citat.
Prvo što želimo istaći da naša obaveza i nije dizanje ruku za ono što pozicija predvođena DF-om predloži, pogotovo ako tako bitni akti nisu usklađeni sa zakonom i nisu prošli verifikaciju nadležnih službi u JOOU. Klub SDP-a nije želio ništa minirati već je jednostavno bio suzdržan s obzirom mu nije bilo jasno kako se bez ikakve elaboracije i prethodne javne rasprave može donijeti Odluka da se neka lokacija proglasi javnim dobrom. Javno dobro služi javnosti a ne pojedincima i zato se javnost mora pitati kada se donose ovako bitne odluke.
Klub SDP-a će i u buduće glasati samo za zakonite Odluke koje predloži općinski načelnik i koje neće diskreditirati instituciju Općinskog vijeća koje je zbog nepripremljenih materijala prinuđeno svake sjednice ispravljati greške sa prethodne sjednice i nanositi štetu kako ugledu tako i štetu u materijalnom pogledu našoj općini Bosanska Krupa.
Zamolili bi većinu da vrijeme koje još uvijek imaju kao pozicija iskoriste da nešto konkretno predlože i urade a ne da se već treću sjednicu uglavnom bave samo opozicijom i našim stavovima.
Klub SDP-a će dosljedno i s karakterom štiti interese građana Bosanske Krupe

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu