SDA i HDZ u Žepču izgradili paralelan svijet, neophodna studija

Prosto je nevjerovatno čitati i povjerovati u nebuloze, koje nam svakodnevno posredstvom plaćenih medija serviraju SDA i HDZ  u Žepču. Po njihovoj logici u Žepču cvjetaju ruže, fabrike se otvaraju svaki dan, a građani žive u zadovoljstvu i blagostanju.

Kada malo bolje razmislimo, to možda i jeste tako, ali za veoma mali broj građana – istaknutih  funkcionera i članova vladajućih političkih opcija, koji  na uštrb svih nas uživaju u apsolutnom izobilju.

Ovakvo  stanje u Općini Žepče je stvorilo neviđeni jaz, SDA i HDZ prezentuju  perfektnu sliku Općine Žepče, a građani sa druge strane vide nešto sasvim drugo, što je u očima neutralnih osoba jedna  nelogičnost i jedan veliki upitnik iznad glave.

U žepačkom SDP-u ovaj fenomen posmatramo iz perspektive “trajne vladavine”, koju SDA i HDZ u Žepču provode od rata pa do danas, gdje se 20 pojedinaca konstantno vrti u krug i na taj način rotirajući funkcije se održavaju na visokim položajima sa astronomskim primanjima.

Fenomen paralelnog svijeta stvoren od  SDA i HDZ-a u Žepču je već odavno za naučnog pristupa, smatramo da se struka mora uključiti i objasniti nezaposlenim građanima gdje se nalaze novootvorene fabrike, zatim kako platiti režije 300 KM, a uz to preživjeti sa minimalnom penzijom i platom i kako kupiti stan, čiji kvadrat košta 1.500 KM sa najnižom prosječnom platom u Kantonu?

Iskreno se nadamo da će struka izaći na teren, konstatovati problem, uspostaviti dijagnozu i konačno krenuti sa rješavanjem nagomilanih problema građana Općine Žepče, koji se 20 godina konstantno guraju pod tepih.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.