SDA i HDZ su od penzionera oteli 180 miliona KM, čime su opustošili Fond PIO

Zakon o Penzijsko-invalidskom osiguranju koji je predložila SDA-ova Vlada Fadila Novalića loš je i nepravedan i dobro je što nije usvojen. Ovaj Zakon znači manje penzije za sve koji bi se penzionisali u budućnosti u odnosu na penzije prema trenutnom zakonu.

Nastavnici, učitelji, ljekari, radnici u realnom sektoru, policajci, svi oni bi imali manje penzije prema SDA-ovom zakonu. Postojeći penzioneri bi se također vrlo brzo suočili sa smanjenjem penzija, jer bi ovakav zakon pao na Ustavnom sudu FBiH.

U SDA namjerno prešućuju činjenicu da budžet Federacije BiH nije garant za isplatu penzija, jer je budžet odavno u deficitu, što znači da ne bi mogao podnijeti dodatne troškove iz PIO fonda, koji bi novim Zakonom nastali.

Dok je Vladu FBiH vodio SDP penzije su povećane dva puta za manje od tri godine. SDA i njena Vlada penzije sada dijeli iz kredita.

Poručujemo SDA da svog strateškog partnera HDZ, sa kojim odlično dijeli fotelje, javni novac i cijelu državu, ne fakturiše SDP-u. Neka svoja međusobna ucjenjivanja i podvale ne podmeću bilo kome, a ponajmanje nama u SDP-u.

SDA svjesno obmanjuje i ponižava građane optužujući opoziciju da se svrstala uz HDZ, odnosno da je opozicija kriva što se ništa ne radi. Pa upravo je HDZ njihov sadašnji, ali i skoro pa vječni koalicioni partner, te je stoga takva SDA logika najobičnije izbjegavanje odgovornosti.

SDA u čvrstoj saradnji sa HDZ-om već dvije decenije pustoši sve fondove u ovoj državi, pa su tako od penzionera oteli 180 miliona KM i upravo zbog tog duga Fond PIO danas ima velike probleme.

Sada se taj novac želi vratiti tako što bi se smanjile penzije svih budućih penzionera koji bi trebali platiti višegodišnju nesposobnost i lopovluk SDA – HDZ i njihovih kadrova.

Mi u SDP ćemo učiniti sve da to zaustavimo.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.