GO SDP BiH Mostar

SDA i HDZ su još jednom pokazali da ih ne zanima mišljenje građana

Jučer smo bili svjedoci još jednog napada na narod u režiji SDA, HDZ i SBB-a. Iako su građani masovni potpisali peticiju, a na javnoj raspravi jasno stavili do znanja da ne žele trasu autoputa koja je predložena, Predstavnički dom Parlamenta FBIH je tu trasu ipak usvojio.
Na taj način su pomenute stranke po ko zna koji put pokazale da ih ne zanima šta misle građani i da je narod važan samo na dan izbora i nikada više.
Ne zanima ih ni to što se predloženom trasom ugrožavaju rijeke Buna i Bunica, niti ih zanima to što se ugrožavaju kuće povratnika, poljoprivredno zemljište i egzistencija velikog broja ljudi. I umjesto da se autoput gradi u korist razvoja i građana, imamo situaciju da je trasa projektovana protiv razvoja, a u korist tajkuna i podjela.
Međutim za SDA i HDZ je veoma važno da se trasa prostire, koliko je to god bilo moguće, ratnom linijom razdvajanja i vjerovatno će u nekim njihovim prijedlozima za Mostar nekoliko kolovoznih traka biti u jednoj, a nekoliko u drugoj opštini. To je za njih najvažnije kako bi obilježili i razdvojili svoje zone uticaja i ljude koji im, po njihovom mišljenju, valjda pripadaju.
Ostaje još nada da prijedlog neće dobiti neophodnu većinu u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH i da će makar jednom preovladati glas građana, a ne glas čistog stranačkog interesa koji ne mari ni za ljude, ni za zemlju, ni za suživot.
U suprotnom, ostaje samo mogućnost nadati se da „Narod zna“, kao što reče slogan jedne od ovih stranaka, da će ih se sve zajedno na izborima kazniti i spriječiti brisanje sjećanja jeftinim poklonima.
SDP BIH će glasati protiv trase i na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kao što je to glasao i na sjednici Predstavničkog doma, u kapacitetu kojim raspolažemo i borićemo se za usvajanje one trase koja ide obodom Podveležja, a za koju su i građani dali svoju saglasnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.