Još jedan šamar građanima FBiH

SDA i HDZ su dokazali da im je SNSD prirodni partner

Vladajuća koalicija SDA-HDZ je svojim današnjim izborom Drage Puzigaće, kadra SNSD-a Milorada Dodika, za zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda, pokazala svoje pravo lice.

Naime, Izetbegovićeva SDA i Čovićev HDZ su ovim potezom svim građanima Federacije BiH jasno dali do znanja ko im je pravi i prirodni partner – Milorad Dodik i njegov SNSD. Javnost i građani Federacije BiH moraju znati da su SDA i HDZ danas izabrali zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda iz stranke koja ne dozvoljava da se objavi popis stanovništva u BiH, stranke koja ne dozvoljava da djeca koriste bosanski jezik i stranke koja blokira svaki mogući iskorak države, pogotovo po pitanju evropskih integracija.

Ne treba zaboraviti činjenicu da je vladajućoj koaliciji odgovarala legitimnost Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda, sa Slavišom Šućurem na čelu, kada su početkom 2015. godine jedva čekali da zasjednu u fotelje i formiraju vlast. Danas su taj isti Klub potpuno zanemarili i požurili da dokažu da su im jedini legitimni predstavnici Srba članovi stranke koja godinama aktivno radi na razgradnji države.

SDA i HDZ su ovim činom dodatno ojačali prirodni savez sa Miloradom Dodikom, sa kojim ionako imaju najviše zajedničkih interesa i sklonosti. Građani Federacije BiH su, nažalost, doživjeli još jedan šamar od strane vladajućih partija koje se jasno i otvoreno stavljaju na stranu negatora države i državnosti BiH i svega što je bosansko i hercegovačko, a na štetu i poniženje iskrenih boraca za jedinstvenu i nedjeljivu BiH.