SDA i HDZ od Mostara prave Istočni i Zapadni Berlin 21. vijeka

Sudeći po najavi SDA i HDZ-a Grad Mostar nalazi se pred definitivnom podjelom na bošnjački i hrvatski geto koji će dijeliti Neretva.

Iako u SDA još nemaju hrabrosti ovo otvoreno saopštiti građanima Mostara i BiH, evidentno je da je ovakva podjela dogovorena.

O tome jasno svjedoči istup predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je poručio kako će se grad Mostar podijeliti na hrvatsku i bošnjačku opštinu, a da će te opštine onda činiti “jedinstven” grad. Takav Mostar postao bi Istočni i Zapadni Berlin 21.vijeka i bio bi to jedini grad u Evropi koji je formalno podijeljen po etničkom principu.

Predsjednik SDA poslao je još jednu opasnu i retrogradnu poruku tvrdnjom kako je ovaj plan za Mostar “bošnjačka ponuda”!? Nije nam jasno iz čega on misli da crpi legitimitet davanja ponuda u ime cijelog naroda, ali nam je sasvim jasno da se na taj način Bošnjaci od strane lidera SDA svode na plemensku zajednicu.

SDA želi zajedno sa HDZ-om dovršiti komadanje BiH podjelom Mostara po etničkoj, ratnoj granici, što je uvod u definitivnu podjelu BiH na tri dijela.

Izetbegović je i ovo najavio i to pod plaštom provedbe presude Sejdić – Finci koja po njemu treba poslužiti kako bi se riješilo “hrvatsko pitanje”. Presuda Sejdić Finci, ako to čelniku SDA do sada nije jasno, odnosi se isključivo na izjednačavanje prava Ostalih sa pravima koji imaju Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

To je pitanje hoće li BiH konačno krenuti ka reintegraciji društva ili će se nastaviti i završiti podjela države. Izetbegović više ne krije da želi takvu zemlju, koja će se sastojati od tri odvojene teritorije na kojima žive različiti narodi. Time se, pored ostalog, prihvata kao legitiman rezultat etničkog čišćenja i genocida počinjenog u BiH.

Građani i njihovi kvaliteti izgubili bi svaki smisao jer će u takvoj zemlji biti jedino važno koje je neko nacionalnosti, a sve ostalo će biti potpuno nebitno. Sve ovo potvrda je onoga na šta SDP već duže vrijeme upozorava bh javnost.

Stoga pozivamo sve građane BiH da se zajedničkim snagama suprotstavimo ovakvim pokušajima podjele naše zemlje.

Također, predstavnici međunarodne zajednice imaju i mandat i obavezu da ne dozvole da nacionalizam ponovo bude model po kojem će BiH biti uređena i da najretrogradniji i najdiskriminatorniji prijedlozi poput ovog budu prihvaćeni.

Bosanci i Hercegovci ne zaslužuju i ne mogu priuštiti još jedan eksperiment koji počiva na željama nacionalističkih oligarhija koji javno pričaju da žele BiH u EU, ali sve što čine u praksi nema nikavih dodirnih tačaka sa evropskim vrijednostima i dostignućima.

 

 

 

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.