Enver Bijedić

SDA i HDZ nastavljaju uništavati javna preduzeća

Predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, kaže da SDA i HDZ BiH, nakon što su u nemogućnosti da se godinama dogovore oko Uprave JP Autoceste FBiH, zbog kojih su propali i tenderi, a u Federaciji BiH za ovog mandata nije izgrađen ni metar autoceste, sada zbog istih razloga – kadrovskih križaljki, uništavaju i JP Željeznice FBiH.

„Zbog želje da na čelo Željeznica dovedu nestručne, ali podobne osobe, ovo Javno preduzeće od 2015. godine nije u stanju imati kompletnu Upravu. Srećom postoje časni i moralni ljudi koji gledaju malo dalje od ličnog ili stranačkog interesa.

Osobe poput Jadranka Stojkića i Dalfine Bošnjak, koji su se kao članovi Nadzornog odbora JP Željeznice FBiH usprotivili uputama Vlade Federacije BiH, da se urade sve potrebne izmjene akata preduzeća, koje bi omogućile imenovanje kandidata kojeg preferira HDZ. U ovom slučaju kandidat, kojeg predlaže HDZ, ne ispunjava uslove potrebne konkursom, nema potrebnu stručnost i kao takav bi bio nepovoljan po same Željeznice FBiH.

Ovo je već treći put da se vrši imenovanje VD (do šest mjeseci) za izvršne direktore Željeznica FBIH, a da od kraja 2014. godine nije imenovan izvršni direktor za Opšte pravne i kadrovske poslove.

Dokle će premijer činiti ustupke HDZ-u i da li je moguće da će to uraditi i nauštrb najvažnijeg javnog preduzeća, žile kucavice bosanskohercegovačke privrede. Sudeći po dosad viđenom, vjerovatno je da hoće“, navodi Bijedić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.