Elvir Karajbić

SDA, HDZ i SNSD imaju dogovor o neformiranju vlasti u FBiH

Za manje od mjesec dana napuniće se dvije godine od održanih opštih izbora u BiH i do danas nije formiran novi saziv Vlade Federacije BiH, a poslanici i analitičari smatraju da se to neće desiti ni u naredne dvije godine, odnosno do novih izbora 2022. godine i da su birači prevareni.

Elvir Karajbić, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu FBiH, za “Nezavisne” kaže da SDA, HDZ i SNSD imaju “savez” o neformiranju vlasti u FBiH.

“Oni su partneri u ovom izbornom ciklusu i oni su ‘kidnapovali’ volju građana kroz razne preletače iz jedne političke partije u drugu kako bi promijenili izbornu volju birača. Oni jako dobro sarađuju iza zatvorenih vrata, a prividno se svađaju u medijima, tako da oni u stvari samo krčme resurse u ove dvije godine, a i u buduće dvije će, jer se vlast vjerovatno neće formirati u nadolazećem periodu, a na osnovu dogovora pomenute tri stranke”, kazao je Karajbić. Kaže da ovim jesu izigrani birači, pa i oni što su glasali za vladajuće stranke.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu