Aner Žuljević

SDA i HDZ BiH pokušavaju biračima prodati strah jednih od drugih

Nakon što su zastupnici iz HDZ-a BiH tražili odgađanje sjednica Parlamenta FBiH delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta Aner Žuljević (SDP BiH) izjavio je za Klix.ba kako je postojeći vladajući matematički skup stranaka “okupljen na prevarantskoj provedbi reformske agende s praksom zloupotrebe javnih budžetskih sredstava”.

Žuljević je kazao kako je činjenica da mi nemamo parlamentarnu većinu, niti smo je imali od izbora do danas bez obzira što nas vječni interesni partneri SDA i HDZ ubjeđuju u nešto što ni oni ne vjeruju.

“Mi imamo dvogodišnju klasičnu okupaciju poluga vlasti za partijske i lične interese, gdje su se nosioci vlasti bezobrazno obahatili podržavajući sumnjivi kapital u prodoru na radnička prava osnaženi činjenicom da ne postoji mehanizam vanrednih izbora”. kazao je Žuljević.

On je dodao da je postojeći vladajući matematički skup stranaka na federalnom nivou okupljen na prevarantskoj provedbi reformske agende s praksom zloupotrebe javnih budžetskih sredstava.

“Naravno i novog sumnjivog procesa privatizacije (FDS, Sarajevo osiguranje) neustavnih zakonskih rješenja (Zakon o radu i Zakon o državnoj službi), zaustavljanja borbe protiv korupcije i revizije privatizacije, konstantna maltretiranja penzionera i radnika, stalnog uvođenja novih poreskih i parafiskalnih udara na poslodavce, potpunog urušavanja zdravstvenog sistema, blokade u izgradnji autoputa, te konstantnog političkog zapošljavanja i predstavlja najštetniji saziv vlasti od Dejtona do danas”, rekao je Žuljević.

Žuljević je istakao da je kriza u parlamentu konstanta, a da je ovo što ovih dana imamo već viđeni predizborni folklor u funkciji onoga sto gledamo svake izbore, a to je da se biračima zbog nedostatka konkretnih djela i političke vizije pokuša prodati strah jednih od drugih.

“Najveći je problem činjenica da ono sto imamo u parlamentu samo potvrđuje da nismo izgubili prethodne dvije godine već je jasno kako će valjanje u blatu sa ovim strankama biti realnost do novih izbora 2018. godine”, kazao je on.

(klix)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.