Saša Magazinović

SDA i HDZ BiH imaju tajni dogovor o izborima u Mostaru

Zastupnici opozicionih političkih stranka u Parlamentarnoj skupštini BiH, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF), kazali su kako Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Stranka demokratske akcije (SDA) imaju tajni dogovor u vezi s izmjenama Izbornog zakona BiH.

Zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović kazao je kako ima nezvaničnu informaciju da su koalicione stranke dogovorile da podrže hitnost postupaka svih prijedloga o izmjenama Izbornog zakona BiH, ali da naknadno na glasanju obore sva tri prijedloga.

On je stranke koje čine vlast u BiH pozvao da kažu šta planiraju uraditi time i kakva rješenja imaju, odnosno da li planiraju naknadno sazvati sjednicu ili će dvije najutjecajnije stranke u Mostaru “ispod stola” dogovoriti neko od rješenja.

To je današnji scenarij. To je razlog zašto se niko nije javio za prethodni zakon, ali šta dalje. Da li će se prije 4. maja sazvati sjednica, da li će se raspisati izbori bez izbora u Mostaru ili su stranke našle neko drugo rješenje “ispod stola”, upitao je Magazinović.

Podsjećamo, na dnevnom redu kao tri odvojene tačke našle su se izmjene Izbornog zakona BiH stavljene na usvajanje po hitnom postupku koje se tiču Mostara i to prijedlog zastupnika Mirsada Mešića i Damira Bećirovića, prijedlog zastupnice Borjane Krišto i prijedlog zastupnika Amira Fazlića i Mirsada Đonlagića.

Zastupnici su usvojili hitnost postupka prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH čiji su predlagači Mirsad Mešić i Damir Bećirović, a u toku je rasprava o prijedlogu izmjena Amira Fazlića i Mirsada Đonlagića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.