SDA funkcioneri umjesto u EU – u evropski zatvor

Na posljednjoj sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona našla se i jedna naizgled nebitna tačka koja je uvrštena na samoj sjednici Vlade u okviru koje je Ured premijera Vlade SBK uputio Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za obavljanje poslova drugog radnog mjesta u Uredu za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu. Navedeni prijedlog je usvojen i zaključak je donesen jednoglasno.

Suštinski ovo bi i prošlo neprimijećeno da se ne radi o mjestu glavnog čovjeka ovog Ureda, Muhamedu Softiću, koji je ekspresno smijenjen s funkcije Sekretara Ureda, jer je, ni manje ni više, završio u grčkom zatvoru!

Proces koje je grčko pravosuđe vodilo već duže vrijeme protiv ovog visokog SDA zvaničnika u Srednjobosanskom kantonu iznenadilo je samo neupućene, ali je pokazalo da koliko god da je naše pravosuđe sporo i neučinkovito, tako je pravosuđe zemalja Evropske unije – neumoljivo i nije obzirno prema funkcijama koje neko obavlja unutar Bosne i Hercegovine.

Na žalost, ova situacija s jednim od najbližih saradnika Premijera Vlade SBK, Tahira Lende, nimalo nije poljuljala nakanu ministara u sastavu Vlade SBK da lagano ovih dana ode na kolektivni godišnji, od kojih će možda, neko od njih, otići upravo u Grčku. Moralna neosjetljivost i bahatost je ponovo na djelu, pa ne samo da Premijer i Vlada nisu ponudili svoju ostavku, nego su pokušavali i sakriti ovaj predmet koji se već dugo vremena vodio na sudu u Grčkoj, sve do trenutka kada se Softić i fizički nije moga pojaviti na poslu zbog “službenog puta”.

A Srednjobosanski kanton s ovom vlašću koju predvodi SDA, je na dobrom putu, ne da se priključi evropskim integracijama, nego da se integriše u evropske – zatvore!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.