Schmidt o Benjamini Karić: To je smjer kojim treba ići

U intervjuu za hrvatski Nacional Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt, pored aktuelnih tema i viđenja političke situacije, osvrnuo se i na izbor i rad gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

 

NACIONAL: Mlada gradonačelnica Sarajeva iz redova SDP-a Benjamina Karić trudi se raditi na pomirenju i suradnji s političarima mlade generacije. Inače, deklarira se kao „ostali“. Jeste li je imali priliku upoznati?

Jesam, razgovarao sam s njom. To su ideje koje bi trebalo dodatno razvijati. Jako mi je drago što imam nju kao partnericu u BiH. Smatram da je to smjer kojim treba ići i da je nužno da mlade generacije političara preuzmu odgovornost. Zato se nadam da će se mlade generacije koje žive u otvorenom društvu, osobito oni koji mogu otići u EU, upoznati s novim idejama i prenijeti ih u svoju zemlju kada se vrate. Umjesto da se nastavi s postojećim stanjem. Zato treba od BiH napraviti bolje mjesto za život, kako bi se ti mladi ljudi vraćali.

 

(Nacional.hr)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu