Savjet za razvoj SDP BiH razmatra odnos prema koalicijskim politikama

“Odnos SDP BiH prema koalicijskim politikama” tema je sjednice Savjeta za razvoj Socijaldemokratske partije BiH koja se danas održava u Sarajevu.

Imajući u vidu da je SDP BiH, kako je kazao predsjedavajući Savjeta Elvis Fejzić, društveno i politički odgovorna politička partija, intencija je da se svim bitnim društvenim i političkim pitanjima posveti pažnja i prije izbora, a ne samo neposredno ili nakon njih.

 

– Danas ćemo raspravljati o našim dosadašnjim koalicijskim iskustvima. S obzirom da su koalicije i koalicione vlade politička sudbina BiH, a imajući u vidu karakter političkog i stranačkog sistema BiH, danas ćemo na širokom forumu raspravljati o svemu – rekao je Fejzić na konferenciji za medije.

Podsjetio je da SDP BiH ima jasan stav o koaliranju s drugim strankama koje su mu ideološki bliske, ali i strankama koje imaju, kako je kazao, ispravan odnos prema državi Bosni i Hercegovini, njenoj perspektivi, euroatlantskim integracijama i koje mogu doprinijeti sveukupnom napretku, društvenom ekonomskom i političkom, države BiH. A i to će analizirati na današnjoj sjednici.

– Iz naših dosadašnjih iskustava, pokušavamo izvući što bolje pouke kako bi u bližoj budućnosti mogli poduzimati što bolje političke korake i preventivno djelovati, a sve kako bi ovo antiustavno političko ponašanje nekih političkih stranaka u BiH stavi pod kontrolom – naglasio je Terzić.

Uvodničari današnje sjednice Svjeta za razvoj SDP BiH su član Savjeta akademik Mirko Pejanović i predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić koji će izložiti sva dosadašnja iskustva i teorijsko-kritičku analizu.

Nakon isrcpne rasprave, Savjet će na kraju ponuditi zaključke i prijedloge organima SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.