Podrška

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH zadovoljni Zakonom o prijevremenom penzionisanju boraca

Predstavnici Saveza pozdravljaju presudu Ustavnog suda FBiH kojom je, data podrška jednom od najvažnijih propisa za boračku populaciju.

Slika

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine danas je održao Sjednicu Predsjedništva, na kojoj je analizirao presudu Ustavnog suda BiH u kojoj je navedeno da ”Zakon o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata nije u suprotnosti s Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine". 

Predstavnici Saveza pozdravljamo tu presudu Ustavnog suda FBiH kojom je, kako navode, skoro pa u cjelosti data podrška jednom od najvažnijih propisa za boračku populaciju. 

– Njegovo donošenje pa i primjena izuzeto je važna za boračku populaciju. Pored uvođenja reda u oblasti boračko-invalidske zaštite, tim Zakonom omogućeno je ostvarivanje prava kategorijama ratnih vojnih invalida s procentom invalidnosti od 60 posto do 100 posto, po osnovu ranjavanja i trajne vojne nesposobnosti, demobilisanim borcima s minimumom 20 godina radnog staža i najmanje tri godine provedene u oružanim snagama Armije RBiH, HVO i MUP-a – navedeno je u današnjem saopćenju Saveza. 

Savez je izrazio nezadovoljstvo zbog medijskih navoda da je Ustavni sud ”Politički sud". 

– Na kraju čestitamo i odajemo priznanje Federalnom ministarstvu za pitanje boraca i njegovom ministru Zukanu Helezu na donošenju tog Zakona i izražavamo mu punu podršku u njegovom radu za dobrobit sveukupne boračke populacije u FBiH – kaže se u saopćenju  Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.