Veliki gubitak

Saučešće Nermina Nikšića Jeremyju Corbynu povodom tragične smrti Jo Cox

Povodom tragične smrti Jo Cox, britanske parlamentarke i članice Laburističke partije Velike Britanije, Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, uputio je izraze saučešća Jeremyju Corbynu, predsjedniku Laburističke partije.

„U ime Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i svoje ime, izražavam, Vama i svim članovima Laburističke partije, izraze dubokog saučešća, povodom tragične smrti Vaše članice i britanske parlamentarke Jo Cox.

Njena tragična smrt nije samo zločin ili manifest mržnje, nego je to i napad na sve demokratske vrijednosti koje ljevičarske stranke mukotrpno grade i čuvaju.

Ovo nemilosrdno krivično djelo je znak da socijaldemokratija u ovim vremenima ne bi trebala biti samo opozicija potezima vladajućih stranaka, nego i opozicija svemu onome što može naškoditi životu svakog običnog čovjeka, žene ili djeteta.

Žene u politici su garant za osiguranje svjetlije budućnosti i implementaciju politika koje će izgraditi sistem socijalne pravde utemeljen na slobodi, jednakosti i solidarnosti, a napad na ove vrijednosti, u vidu ovog gnusnog čina, predstavlja veliki gubitak za Laburističku partiju, narod Velike Britanije i sve nas koji njegujemo iste vrijednosti“, navodi se u pismu saučešća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.