Vojin Mijatović

Sastanak Vučića i Dodika u Beogradu još jedna predstava za sluđeni narod

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentirao je današnji sastanak političara iz Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Kazao je da je ovo “još jedna predstava za sluđeni narod”.

“Pokušaće Mikirad Dodik (Milorad Dodik, op. a.) da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće da još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal poslednjih 20 godina! Vučić će dobro biranim riječima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegivine potpuno svjestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo”, kazao je Vojin Mijatović.

“Opozicija će glumiti Lokice, a patriote iz Sarajeva siktati”

Ističe da “za Srbiju i Vučića Dodik, ali i Republika Srpska, su bili dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova. Ali, naglašava, polako i sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kome Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef”.

“Vučić će u maniru dobrog diolomate najaviti Nijemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, a Christian Shmidt će 01.08.2021. doći u BiH kao što je i predviđeno, opozicija će kao i svaki put do sada da glumi Lokice! BiH “patriote” iz Sarajeva će siktati cijeli dan u odbrani BiH, a već sutra sjesti sa Dodikom oko raspodele imenovanja i novih tendera.

Da zaključimo, današnji sastanak nije ništa novo nego još jedna predstave za sluđeni narod, koji je dobio novog Visokog predstavnika, a ključno je jedno jedino pitanje: Da li će novi šef Shmidt imati mandat da raskine saradnju sa kriminalom na vlasti i uvede BiH u EU i NATO ili još nismo na dnevnom redu međunarodne zajednice, sve drugo nisu bitna pitanja”, zaključio je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.