Hakija Meholjić

Sastanak u Srebrenici nema veze sa zajedničkim nastupom probosanskih stranaka

Pokret Odgovor u saradnji sa brojnim udruženjima srebreničkih majki i boračkih organizacija održao je konferenciju pod nazivom Zaštita građanskih sloboda povratničke zajednice i demokratizacija na području entiteta RS. Cilj je bio okupiti i 10 lidera probosanskih stranaka koje djeluju na području RS, te sa jednom listom nastupiti na narednim izborima.
Od ukupno deset pozvanih, odazvale su se samo četiri stranke, a to su SDA, BPS, SBiH i Nezavisna bosanskohercegovčka lista. Među šest stranaka koje se nisu odazvale su i SDP i SBB. Iz ovih stranaka poručuju da priču oko budućeg okupljanja i mogućih koalicija treba da vode politički subjekti, a ne udruženja.

Iz SDP-a kažu da se nisu odazvali pozivu jer smatraju da to nema veze sa zajedničkim nastupom probosanskih stranaka, te da se u politici dogovaraju isključivo stranke, a ne udruženja.

– SDP je zauzeo stav da neće doći na taj sastanak zbog toga što taj sastanak sazivaju udruženja koja nemaju stranku, nemaju nikakvu političku težinu i zato su ta udruženja za nas nebitna. Bitna su kao ljudi, a u politici su nebitna. Mogu se partije dogovarati, šta ima mene da okupljaju neka udruženja, znači partije će tražiti i praviti ko s kim može i pravit će nekakavu koaliciju ili zajedničku listu. To će biti dogovor na vrhu gore, istakao je Hakija Meholjić, predsjednik OO SDP BiH Srebrenica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.