Saša Magazinović za Oslobođenje

Sastanak u Berlinu je poruka Dodiku da iza Schmidta stoji moćna Njemačka

Odgovornost za provođenje reformi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji je na domaćim funkcionerima, a zbog njihovog nerada, povećava se pritisak međunarodne zajednice i EU

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Zajedničke komisije Parlamenta za evropske integracije, očekuje da će poruke sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu sa visokim predstavnicima u BiH, aktuelnim Christianom Schmidtom i bivšim Valentinom Inzkom, biti ozbiljno shvaćene.

– Ovo nije prvi put da smo dobili poruku da moramo sprovoditi reforme, ali mislim da bi se moglo desiti da prvi put ona bude ozbiljno shvaćena. Ne bih se ni za šta na svijetu mijenjao sa Miloradom Dodikom u ovom trenutku kada mu dolaze različite vrste poruka iz različitih krugova međunarodne zajednice, u kojima se zapravo kaže: “Ili ćeš raditi, ili ćeš se skloniti”. A ovaj sastanak je jedan od takvih, naglašava Magazinović.

Dodaje da poruke čita kroz političku prizmu.

– To je poruka, prije svega Dodiku, da iza gospodina Schmidta stoji jedna moćna SR Njemačka, a i svima onima koji ne priznaju ili dovode u pitanje autoritet institucije visokog predstavnika, imajući u vidu i Inzkovu posljednju odluku, da ili će to poštovati ili će se morati skloniti, na isti način kao što su i došli na vlast. Međunarodna zajednica je Dodika upravo i dovela, zaključuje Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.